Ηράκλειο: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους νεαρούς ληστές

Αντιμέτωποι με διώξεις σε βαθμό κακουργήματος είναι οι τρεις συλληφθέντες νεαροί, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, που κατηγορούνται για τρεις ληστείες σε βάρος πεζών σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Ο τρεις νεαροί οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου και στην συνέχεια στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μεθαύριο, Παρασκευή.

Τόσο οι συλληφθέντες όσο και ένας ακόμη νεαρός, ο οποίος έχει διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείται, κατηγορούνται ότι από τις 21 ως τις 29 Μαρτίου διέπραξαν τρεις ληστείες με την απειλή μαχαιριού, καταφέρνοντας να αποσπάσουν από τα θύματά τους χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Ανάμεσα στα θύματα των νεαρών ήταν και ένας 19χρονος φοιτητής, από τον οποίο, στις 21 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο και χρήματα.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου, της ΟΠΚΕ, με την συνδρομή αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. Παράλληλα, συνελήφθη και η μητέρα του ανηλίκου, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος