Ηράκλειο: Χτύπησε με κατσαβίδι την εν διαστάσει σύζυγό του

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι διωκτικές αρχές, καταδεικνύοντας τις μεγάλες διαστάσεις, που έχει πάρει φέτος το φαινόμενο. Μόνο στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, από την αρχή του έτους έχουν καταγγελθεί 227 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, άλλα πολύ σοβαρά, άλλα λιγότερο, κάτι που δείχνει – αν μη τι άλλο – πως τα “κλειστά στόματα” ανοίγουν πλέον πιο εύκολα, είτε αυτά ανήκουν στα ίδια τα θύματα, είτε στο οικείο ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Το τελευταίο περιστατικό έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου στις 26 Οκτωβρίου. Μια 34χρονη γυναίκα από την Αλβανία κατήγγειλε ότι ο 41 ετών εν διαστάσει σύζυγός της τής επιτέθηκε έξω από το σπίτι της στο Ηράκλειο, την χτύπησε με κατσαβίδι και την τραυμάτισε στη μέση. Όπως ανέφερε στον εισαγγελέα, δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τον σύζυγό της, καθώς, όπως είπε, την είχε εξυβρίσει και απειλήσει και άλλες φορές στο παρελθόν. Με εισαγγελική παραγγελία διεξάγεται προανάκριση από την Αστυνομία για την υπόθεση, ενώ ο 41 ετών άνδρας παραμένει ασύλληπτος.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που φτάνουν στα Αστυνομικά Τμήματα της Κρήτης είναι σχεδόν καθημερινά. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στo ertnews, φέτος, μόνο στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, από την έναρξη του έτους έως και σήμερα, δηλαδή μέσα σε 10 μήνες έχουν καταγγελθεί 227 περιπτώσεις, ενώ πέρυσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τα αντίστοιχα συμβάντα ήταν 180. Δηλαδή, καταγράφεται μια αύξηση κατά 20,7%, ενώ υπολείπονται δύο μήνες ως το κλείσιμο της χρονιάς. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται όχι σε πραγματική ανοδική τάση της βίας και των περιστατικών, αλλά στο ότι αυτά καταγγέλλονται πιο εύκολα από τα θύματα, τους γείτονες κ.α. Η δε σοβαρότητα των καταγγελιών ποικίλει, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν φτάνουν όλες οι υποθέσεις στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως είναι γνωστό, για την διαχείριση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας έχει συσταθεί και λειτουργεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου αυτόνομο Γραφείο. Μάλιστα, για την ίδρυση και λειτουργία του ενημέρωσε με ανακοίνωσή του προσφάτως και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, Θανάσης Γαλήνας, προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος πού μπορεί να απευθύνεται. Όπως ανέφερε, το Γραφείο Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας είναι πλήρως στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό, εισαγγελικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

“Η ίδρυση του Γραφείου αποσκοπεί στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας, στην καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών, στην ενημέρωση, προστασία και υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, των ανηλίκων και των υπερηλίκων, στην προώθηση του θεσμού της ποινικής διαμεσολάβησης, στη συστηματική παρακολούθηση των υποθέσεων και τέλος στον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων (Ελληνικής Αστυνομίας, κοινωνικών υπηρεσιών, σχολικών μονάδων, ιατροδικαστικών υπηρεσιών, νοσοκομείων κ.λπ.)”, επισημάνθηκε στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Το νέο Γραφείο λειτουργεί στο γραφείο 10 στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00’ έως 14.00’, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2810306616.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος