ΗΠΑ – Vaccine Helper: Πώς έφηβοι βοηθούν στον εμβολιασμό ηλικιωμένων (video)

Γνωρίζοντας από τους γονείς πόσο δύσκολη είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας από τους ηλικιωμένος, ο 12χρονος Sam Keusch, βρήκε ένα τρόπο να τους βοηθήσει στα ραντεβού εμβολιασμού τους,  στην κομητεία του Westchester.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν είδε τους γονείς του να κλείνουν τα ραντεβού για τους παππούδες του και κάποιους ηλικιωμένους γείτονες.

Έτσι, μέσω της Google, δημιούργησε το “Vaccine Helper“, έναν ιστότοπο που βοηθά τους ενδιαφερόμενους να καταλάβουν εάν είναι επιλέξιμοι και να ορίσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο.

Μέχρι στιγμής, έχει προγραμματίσει ραντεβού για 1.600 άτομα.

Επίσης κλείνει ραντεβού για άτομα με σοβαρές παθήσεις υγείας που τους θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο.

«Όποιος πληροί τις προϋποθέσεις μπορώ να τον βοηθήσω στο κλείσιμο του ραντεβού, αλλά προτιμώ οι νέοι να το κάνουν μόνοι τους, γιατί σίγουρα υπάρχουν ηλικιωμένοι που το χρειάζονται περισσότερο από αυτούς και δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο» τονίζει.

Ο Sam Keusch δεν είναι το μόνο παιδί που χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του αλλά και τον ελεύθερο χρόνο του για να βοηθήσει τους ανθρώπους να προγραμματίσουν τα εμβόλια τους.

Στο Σικάγο, ο 14χρονος Benjamin Kagan βοηθά και εκείνος με τη σειρά τους στο πλαίσιο της καμπάνιας #BeKind  να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Ένας άλλος 13χρονος, ο Eli Coustan , βοηθά επίσης τους ανθρώπους να κλείσουν ραντεβού για έμβόλιο μέσω της ιστοσελίδας του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος