“Η τουριστική περίοδος δεν αναμένεται να ανοίξει νωρίτερα από την 1η Ιουλίου” (audio)

Η τουριστική περίοδος δεν αναμένεται να ανοίξει για τη χώρα μας νωρίτερα από την 1η Ιουλίου ,δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου. Είμαστε έτοιμοι, υπάρχουν σενάρια αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, είπε η κα Γκερέκου.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ έκανε λόγο για συμμαχίες στο χώρο του τουρισμού με χώρες όπως η Κύπρος , το Ισραήλ, αλλά και βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ενώ ανέφερε πως η Ελλάδα προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί για το 2020. Θα είναι το 20%, το 30%, μακάρι να είναι και το 40% της περσινής χρονιάς, είπε χαρακτηριστικά η κα Γκερέκου και εξήγησε πως πλέον το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί για το 2021.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ σημείωσε ακόμα, πως τα σχετικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό αναμένονται έως τις 20 Μαΐου ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ανάγκη στήριξης της εστίασης και πως ένα καλό σενάριο θα ήταν η επέκταση και το άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων σε μεγαλύτερου χώρους, ειδικά και μόνο γι΄αυτήν τη χρονιά .

Τέλος η κα Γκερέκου πρόσθεσε πως στην τουριστική καμπάνια που θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα , θα τονίζεται το γεγονός ότι η Ελλάδα τα πήγε καλά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και πως η χώρα μας είναι μια, από τις πλέον ασφαλείς χώρες.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος