ertnews.gr

Η απογραφή του πραγματικού πληθυσμού δίνει δύναμη στην Καλαμαριά

19/11 15:33

Έκκληση προς όλους τους κατοίκους του Δήμου Καλαμαριάς να μείνουν και να καταγραφούν στον τόπο κατοικίας τους απευθύνει ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλλης.

«Η τελευταία απογραφή έδωσε 92.000 πληθυσμό, οριακά κάτω από τις 100.000 κατοίκους και αυτό είχε οικονομικές συνέπειες», τονίζει ο κ. Δαρδαμανέλλης. «Βάση των στοιχείων που συγκεντρώνονται κατά την απογραφή που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία κατανέμονται τα κονδύλια στους κατά τόπους Δήμους.  Έτσι, ο δήμος Καλαμαριάς έχασε περίπου επτά εκατ. ευρώ, από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, λόγω της μη καταγραφής όλων των κατοίκων του», σημειώνει ο δήμαρχος.

Η εξέλιξη, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη μιας πόλεως εξαρτάται από την οικονομική ισχύ που θα της δώσει η απογραφή.

Αυτός είναι ο λόγος μιας ενημερωτικής καμπάνιας που προωθεί ο Δήμος Καλαμαριάς. Ο κάθε ένας πρέπει να έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσωπικής ευθύνης και να μην περιορίζονται οι πολίτες σε μεμψιμοιρίες για τα κακώς κείμενα. Η απογραφή είναι ένας τρόπος για να βάλουν όλοι το δικό τους λιθαράκι έως τις 26 Νοεμβρίου που θα διενεργηθεί η καταγραφή του πληθυσμού ηλεκτρονικά ή αργότερα από τα ειδικά συνεργεία, για την διευκόλυνση εκείνων που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία.

Όπως εκτιμάται ο πραγματικός πληθυσμός του Δήμου Καλαμαριάς  ανέρχεται στις περίπου 110.000. Να στηρίξουμε τον τόπο που ζούμε και να του δώσουμε δύναμη, καταλήγει ο Γιάννης Δαρδαμανέλλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version