Home port η Θεσσαλονίκη για περισσότερα από 49 κρουαζιερόπλοια το 2022

Υπερδιπλάσιες καταγράφονται ήδη οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη, που έχει επιβεβαιώσει για το 2022 η ΟΛΘ ΑΕ. Από 17 φέτος, οι επιβεβαιωμένες αφίξεις διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 49 για την επόμενη χρονιά, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Αθανάσιος Λιάγκος.

«Για το 2022 έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 49 αφίξεις από 10 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας με 12 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 6 Μαρτίου 2022, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά» επισήμανε ο κ.Λιάγκος, προσθέτοντας ότι «το 60% των αφίξεων κρουαζιέρας του 2022, θα είναι τύπου “home port” και αυτό θα συνεχιστεί με αυξημένο ρυθμό και το 2023». Σύμφωνα με τον αναρτημένο πίνακα της εταιρείας στην ιστοσελίδα της, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα «δέσει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2022 θα είναι το Celestyal Crystal, στις 18/12.

Φέτος, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος απομένει η έλευση του «Viking Venus» στις 7.30 το πρωί της 15ης Δεκεμβρίου, το οποίο και αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τον Βόλο, και να αναχωρήσει στις 10 το βράδυ για το Κουσάντασι της Τουρκίας. Η πολυβραβευμένη εταιρεία κρουαζιέρας «Viking Cruises» έκανε φέτος το ντεμπούτο της στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος