Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού: Αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών (video)

Η φετινή γιορτή του Αποδήμου Ελληνισμού στα Μακρίσια της Ηλείας ήταν αφιερωμένη στο 1821 και στα 200 χρόνια από την ηρωική Επανάσταση των Ελλήνων. Επισκέπτες έφτασαν στο Ξωκλήσι της Ξενιτιάς, για να απολαύσουν αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από πανύψηλα πεύκα βρίσκεται το ξωκλήσι του Αι Γιάννη στα Μακρίσια, που εδώ και 30 χρόνια πραγματοποιείται η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού. Επισκέπτες έφθασαν στο Ξωκλήσι της Ξενιτιάς, για να απολαύσουν αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Εθνικό ύμνο και το τραγούδι που έχει γράψει ο Γιάννης Τζουανόπουλος σε μουσική του Αλέξη Σκάρπου «Τα δύο θεριά» και τραγούδησαν δύο κορυφαίες φωνές του Ελληνικού Πενταγράμμου, ο Λάκης Χαλκιάς και η Μαρία Σουλτάτου.

Μια τεράστια οθόνη στήθηκε στο χώρο της εκδήλωσης, όπου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με αφηγητή τον Γιάννη Τζουανόπουλο, τις πιο σημαντικές στιγμές της 30χρονης πορείας της Γιορτής, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τα πρόσωπα που τίμησαν με την παρουσία τους, την εκδήλωση όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κώστας Βίρβος και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Η φετινή γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, εντάσσεται στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Μαρία Λάγιου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος