Γιώργος Α. Παπανδρέου από την Τρίπολη: ” Είμαι εδώ για να κάνουμε την παράταξη μεγάλη και πλειοψηφούσα κυβερνητική δύναμη”

Την Τρίπολη, επισκέφθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο.

“Είμαι εδώ, είμαστε εδώ, για να κάνουμε την παράταξη μεγάλη, ισχυρή, πλειοψηφούσα, κυβερνητική δύναμη. Δύναμη του λαού, φωνή του λαού. Δεν είναι η επιδίωξή μου μία ακόμα καρέκλα. Επιδίωξή μου είναι να δώσω την ψυχή μου, να δημιουργήσουμε την ωραία παράταξη, το συμμετοχικό κόμμα. Το κόμμα που θα έχουν όλοι λόγο για όλα. Είμαι εδώ για να παλέψω μαζί σας. Σας καλώ στην αυτοοργάνωση, για τους εσωκομματικούς αγώνες, για την επόμενη ημέρα, για την παράταξη, όπως είχε πει το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου”.

Μιλώντας σε φίλους και υποστηρικτές του και αφού πρώτα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είπε – μεταξύ άλλων – τα εξής:

” Η Ν.Δ. έχει δείξει το πρόσωπό της. Μία πολιτική που θυμίζει αυταρχισμό. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε ξανά την έννοια της δημοκρατίας, της συμμετοχής του πολίτη. Αυτή τη στιγμή, οι εσωκομματικές εκλογές δεν είναι απλά για την προεδρεία, είναι μία εορτή της δημοκρατίας. Είναι για να ξανακάνουμε το Κίνημα ισχυρό, δυνατό, συμμετοχικό. Μόνο με φωνή και λόγο του πολίτη, μπορούμε να μιλάμε για επίλυση των προβλημάτων, να γίνουν αλλαγές, να υπάρξει προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε τους πόθους και τα οράματα της αγροτιάς, της νέας γενιάς, της εργατιάς, όλου του κόσμου που αισθάνεται την ανισότητα. Είμαι εδώ, γιατί πιστεύω ότι η παράταξή μας πρέπει να είναι ισχυρή και μεγάλη”.

Γιώργος Α. Παπανδρέου από την Τρίπολη: ” Είμαι εδώ για να κάνουμε την παράταξη μεγάλη και πλειοψηφούσα κυβερνητική δύναμη”
Στ. Ζορμπαλάς

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε τα εξής:

“Μάθαμε τι σημαίνει και ΣΥΡΙΖΑ. Έφερε το 3ο μνημόνιο, με δύσκολα οικονομικά, με αντεργατικά νομοσχέδια. Συμμάχησε με τον βαθύ Καραμανλισμό και ξέπλυνε τις αμαρτίες και τις ευθύνες μιας παράταξης που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού. Συγκάλυψε τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Τα συγκάλυψε και για να λεηλατήσει τον δικό μας χώρο. Εμείς, ωστόσο, κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον, χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς με τα μνημόνια. Ότι μπορούσαμε κάναμε τότε, μόνοι μας. Σηκώσαμε το βάρος μόνοι μας”.

Γιώργος Α. Παπανδρέου από την Τρίπολη: ” Είμαι εδώ για να κάνουμε την παράταξη μεγάλη και πλειοψηφούσα κυβερνητική δύναμη”
Στ. Ζορμπαλάς

Ολοκληρώνοντας την ολιγόλεπτη ομιλία του, σε γνωστό ξενοδοχείο της Πλατείας Άρεως της Τρίπολης, ο πρώην Πρωθυπουργός (γνώρισε την αποθέωση απ΄ τους πολλούς παρευρισκόμενους), είπε τα πιο κάτω:

” Σήμερα, θέλουμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο. Να φτιάξουμε μία δημοκρατική πολιτεία δικαιοσύνης για όλους τους πολίτες. Είμαι εδώ. Δεν είμαι η επιδίωξή μου μία ακόμα καρέκλα. Επιδίωξή μου είναι να δώσω την ψυχή μου για να φτιαχτεί η ωραία παράταξη. Είμαι εδώ για να παλέψω μαζί σας. Σας καλώ σε αυτοοργάνωση, όπως είπε το 1974 και ο Ανδρέας Παπανδρέου”.

Γιώργος Α. Παπανδρέου από την Τρίπολη: ” Είμαι εδώ για να κάνουμε την παράταξη μεγάλη και πλειοψηφούσα κυβερνητική δύναμη”Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου, απέφυγε να αναφερθεί σε συνυποψηφίους του, στο ή στα πιθανά ντιμπέιτ, ενώ δεν συνέχισε το θέμα των πρόσφατων δηλώσεών του, για τα ”εξωθεσμικά κέντρα ”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, το μεσημέρι βρέθηκε στη Νέα Κίο της Αργολίδας και μετά την Τρίπολη, επισκέφτηκε την Καλαμάτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος