Εξήντα πέντε χρόνια Τρίτο Πρόγραμμα

Τα εξηκοστά πέμπτα γενέθλιά του έχει σήμερα το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο εμβληματικός σταθμός για την πολιτιστική ζωή του τόπου.Ο σταθμός φιλοξένησε στα στούντιο προσωπικότητες που σημάδεψαν τη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Οι σπάνιες ηχογραφήσεις και ραδιοφωνικές παραγωγές που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του Μάνου Χατζιδάκι στη δ/νση του προγράμματος, το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, έγραψαν ιστορία.

ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 17:00.  Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00, ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει στο Τρίτο Πρόγραμμα μία σειρά σπάνιων ηχογραφήσεων που πραγματοποιήθηκαν την εποχή που διευθυντής του Τρίτου ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Θα ακουστούν ο Λάκης Παππάς, η Ευγενία Συριώτη, ο Νίκος Δημητράτος, η Μελίνα Τανάγρη, ο σολίστ της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης και η Λένα Πλάτωνος να μελοποιεί Νίκο Καββαδία.

Ακόμα, ο Γιάννης Ρίτσος διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ενώ θα μεταδοθεί και ένα μέρος από τις πρόσφατα «ανακαλυφθείσες» πρόβες της Γεωργίας Βασιλειάδου και της Ρένας Βλαχοπούλου για τη ραδιοφωνική μεταφορά του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή, «Το τρίτο στεφάνι».

Ξεχωριστή θέση στην εκπομπή θα έχει η εισήγηση του Μάνου Χατζιδάκι σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αθηναίων στις 25 Ιανουαρίου του 1980 με θέμα: «Μια αναθεωρημένη και δραστηριοποιημένη μορφή ραδιοφωνίας: το Τρίτο Πρόγραμμα».

Παραγωγή-παρουσίαση: Σιδερής Πρίντεζης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος