Έρχεται το 16ο Τουρνουά του Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης

Με τη γοητεία της εφηβείας και την εμπειρία των δεκαπέντε προηγούμενων διοργανώσεων, έρχεται στη Θεσσαλονίκη το
ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου το 16ο Τουρνουά του Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση που θα γίνει με… στιλ, θα πραγματοποιηθεί στο Roof garden της Άνω Φοιτητικής Λέσχης του Α.Π.Θ (3ης Σεπτεμβρίου &
Εγνατία).

Σε έναν όμορφο χώρο με θέα την Θεσσαλονίκη, μέλη Ομίλων Σκραμπλ από όλη την Ελλάδα, καθώς και μεμονωμένοι λάτρεις του αγαπημένου παιχνιδιού με τις λέξεις, θα συναντηθούν και θα … αναμετρηθούν, με μοναδικό «όπλο» τους τα 104 γράμματα που περιέχει το σακούλι και που ο καθένας καλείται να αξιοποιήσει με τον δικό του τρόπο! Θα βραβευθούν οι έξι πρώτοι της κατάταξης με τιμητικά βραβεία, κερδισμένοι όμως θα είναι και όλοι οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα φύγουν με ενθύμια συμμετοχής και δώρα από τους χορηγούς του τουρνουά, με την επίγευση της όμορφης ανάμνησης που πάντα ένα τουρνουά αφήνει, καινούργιους φίλους και σίγουρα νέες πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες!


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στα τηλέφωνα 6977347577, 6972025046 ή στο e-mail thesscrabble@gmail.com

Οι λεπτομέρειες του τουρνουά στο λίνκ :
http://www.scrabblethes.gr/e/index.php?view=article&id=84:16otournoua-skrampl-thessalonikes&catid=10

Λίγα λόγια για το παιχνίδι:
Το σκραμπλ είναι το δημοφιλέστερο επιτραπέζιο πνευματικό παιχνίδι λέξεων, που εφευρέθηκε το 1931 από τον αμερικανό
αρχιτέκτονα ¨Αλφρεντ Μόσερ Μπάτς, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που να συνδυάζει γνώση και τύχη και το οποίο σήμερα έχει φανατικούς φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και παίζεται σε όλες σχεδόν τις γλώσσες.
Είναι πολλοί αυτοί που αγαπούν το σκραμπλ και παίζουν σε φιλικό επίπεδο, λιγότεροι όμως αυτοί που ασχολούνται με το αγωνιστικό σκραμπλ, το οποίο παίζεται με συγκεκριμένους κανόνες, χρονόμετρα φύλλα αγώνων και εφόρους που εποπτεύουν τους αγώνες και το αποδεκτό ή μη κάθε λέξης που τοποθετείται στο ταμπλό.
Το σκραμπλ δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά μια δημιουργική διαδικασία ανάδειξης της «αξίας κάθε λέξης», αφού αυτή συνδέεται και με τη βαθμολόγησή της, σύνθεσης και αποσύνθεσης λέξεων, η οποία θεμελιώνεται με έρευνες στα λεξικά και τη γραμματική της Νεοελληνικής γλώσσας.


Λίγα λόγια για τον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης
Ο ιστορικός όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 2006 από ανθρώπους της πόλης μας με κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις, από όλες τις κοινωνικές ομάδες και με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την ελληνική γλώσσα. Το γοητευτικό ταξίδι μας παρέα με την ελληνική γλώσσα ξεκίνησε και συνεχίζεται μέσα από την ανάγκη να αναδείξουμε τους λεκτικούς μας θησαυρούς, να τους φέρουμε στο προσκήνιο και να τους κάνουμε κτήμα του μέσου Έλληνα. Υπό την σκέπη του ομίλου μας και μέσα από την δημιουργική διαδικασία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού, το μυαλό του κάθε παίκτη τίθεται σε εγρήγορση, εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό του, προάγεται η ελληνική γλώσσα, η επικοινωνία μεταξύ των μελών, αναπτύσσονται φιλίες, με τον πιο ευχάριστο τρόπο!
Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το σκραμπλ μαθαίνουμε «υποχρεωτικά» να μιλάμε και να γράφουμε σωστά την Ελληνική
γλώσσα καθώς αυτή εξελίσσεται αφού ανατρέχουμε σε λεξικά και νεοελληνικά συγγράμματα, ανακαλύπτουμε καθημερινά τον ανανεούμενο πλούτο της γλώσσας μας. Οι λέξεις λεξιπλασία, ευρηματικότητα, άμιλλα είναι μερικές μόνον από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τα συναισθήματά μας για το σκραμπλ, το κορυφαίο επιτραπέζιο παιχνίδι και η κάθε μία έχει την δική της «αξία» όταν την σχηματίζουμε στο ταμπλό μας! Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους διοργανώνουμε το ετήσιο πρωτάθλημα και κύπελλο και διάφορες εσωτερικές διοργανώσεις, καθώς και το ετήσιο τουρνουά μας που είναι πανελλήνιας εμβέλειας. Μέλη στον όμιλό μας μπορούν να γίνουν μόνο ενήλικα άτομα. Ο όμιλος στεγάζεται στο κτίριο του Α.Μ.Ο. ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην οδό Βασ. ‘Ολγας 285.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος