Επεισόδια – Θεσσαλονίκη: Εννιά προσαγωγές, τρεις συλλήψεις και τραυματία αστυνομικό ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια, που έλαβαν χώρο στο ΑΠΘ αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μετά τη μαζική πορεία νέων κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγω για τραυματία αστυνομικό και αναφέρει πως έγιναν εννιά προσαγωγές εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (26-05-2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων οργανώσεων και ομάδων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας, περίπου τριών χιλιάδων (3.000) ατόμων.

Μετά το πέρας της πορείας, μεγάλος αριθμός συγκεντρωθέντων (περίπου 1.500 άτομα), κατευθύνθηκαν προς τον περιβάλλοντα χώρο του Α.Π.Θ. και ορισμένοι εξ’ αυτών προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων (πέτρες κ.λπ.), φωτοβολίδων, καθώς και βομβών μολότοφ εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός (1) αστυνομικού.

Συνολικά, προσήχθησαν εννέα (9) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα τρία (3), ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος