Ε. Κουκουμέρια (Σωματείο Αρτοποιών) στο Πρώτο: 204 αρτοποιεία έχουν κλείσει από το καλοκαίρι –«Στο κόκκινο» άλλο ένα 20 % (audio)

«Από το καλοκαίρι του 2022 έχουν κλείσει 204 αρτοποιεία πανελλαδικά και άλλο ένα 20% βρίσκεται στο κόκκινο» δήλωσε η Ελισάβετ Κουκουμέρια, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Τα αρτοποιεία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα διότι μόνο τα τιμολόγια για την ηλεκτρική ενέργεια , είναι αυξημένα κατά 180% παρά την κρατική επιδότηση . Ας προσθέσουμε σε αυτό και την αύξηση των πρώτων υλών. Εκτός από το αλεύρι, όλα τα υπόλοιπα, όπως το λάδι, η ζάχαρη ,το βούτυρο και το αλάτι έχουν ανέβει. Από την άλλη πλευρά ο τζίρος των αρτοποιών έχει μειωθεί κατά 20%. Οποιαδήποτε επιχείρηση έχει αυτό το κοκτέιλ των υψηλών εξόδων και των χαμηλών εσόδων δεν μπορεί να κρατηθεί», εξήγησε η κ. Κουκουμέρια.

Αναφερόμενη στα αιτήματα των αρτοποιών, η πρόεδρος του Σωματείου δήλωσε ότι βασικό αίτημα είναι η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6%, κάτι που από τη μία θα βοηθήσει τα αρτοποιεία να επιβιώσουν και από την άλλη θα συμβάλλει στο να μην υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού, ενώ όσον αφορά το ενεργειακό ζήτημα, οι αρτοποιοί αιτούνται τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την ενίσχυση των επιδοτήσεων στο φυσικό αέριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος