Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού στην ΕΡΤ: Τις κλοπές από τα υπό κατάληψη σχολεία θα τις πληρώσουν οι μαθητές (video +audio)

«Συνολικά ο δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει δαπανήσει 265.000 ευρώ για να εξοπλίσει όλα τα σχολεία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες. Οι κλοπές που έγιναν στο συγκεκριμένο σχολείο ανέρχονται σε 8000 ευρώ περίπου. Έχουμε ανοίξει μια συζήτηση με τους μαθητές, τους έχουμε καλέσει. Αυτοί γνωρίζουν, γιατί όταν κάνεις μια κατάληψη γνωρίζεις ποιος μπαίνει μέσα στον χώρο» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη και στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1, ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος σχετικά με τις φθορές και τις κλοπές από σχολεία του δήμου, στην διάρκεια μαθητικών καταλήψεων.

Να ανοίξουν τα στόματα ζητά ο δήμαρχος της περιοχής, να πουν οι μαθητές τι ακριβώς έγινε και να επιστραφούν αυτά τα πράγματα που εκλάπησαν. «Είναι δημόσια περιουσία. Δεν ξέρω πώς, ας κάνουν παζάρι να μαζέψουν χρήματα, ας κάνουν κάποιες δράσεις, οι μαθητές θα πρέπει σε συνεργασία με τους γονείς να βρουν τον τρόπο να επιστραφούν τα πράγματα που έχουν κλαπεί. Αυτοί έχουν τον έλεγχο της κατάληψης, ανήλικοι είναι, άρα έχουν ευθύνη οι γονείς, γιατί όταν αφήνεις κάποιον ανήλικο να κάνει κατάληψη έχεις κι εσύ ευθύνη».

Έχουν γίνει μηνύσεις, σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος, θα ζητηθούν καταθέσεις και θα πάρουν οι αρχές δακτυλικά αποτυπώματα από τον σχολικό χώρο. «Εκτός αυτού, από τις επιχορηγήσεις που δίνονται από τον δήμο σε τακτά χρονικά διαστήματα στα σχολεία θα κρατηθούν τα χρήματα για να υπάρχει ανανέωση του εξοπλισμού. Το πράγμα θα φτάσει μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει περίπτωση ο δήμος και οι κάτοικοι να πληρώσουν αυτές τις φθορές».

«Είμαστε συνηθισμένοι σε καταλήψεις να έχουμε εικόνες από φθορές σε καρέκλες, θρανία, τζάμια αλλά δεν μπορούσα να διανοηθώ ποτέ ότι θα υπάρχουν κλοπές σε εκπαιδευτικό υλικό το οποίο είναι χρήσιμο για την σχολική κοινότητα που έχει κάνει αγώνες για να αποκτήσει» συμπλήρωσε ο κ. Αποστολόπουλος, επισημαίνοντας ότι από ένα σχολείο λείπουν υπολογιστές, διαδραστικός πίνακας, προτζέκτορας, λάπτοπ, τηλεόραση, ενώ από άλλο σημειώθηκαν μικρότερες φθορές.

«Προφανώς είχαν φύλακες, ένα σύστημα που ελέγχει ποιος μπαίνει ποιος βγαίνει, άρα ξέρουν, γιατί για να ξηλωθούν αυτά τα πράγματα θέλει αρκετή ώρα. Ο βιντεοπροβολέας ήταν βιδωμένος στο ταβάνι, πήγαν με εργαλεία και τον έβγαλαν, άρα γνωρίζουν ποιοι τα πήραν. Εμείς τους έχουμε καλέσει να τα επιστρέψουν και σε αντίθετη περίπτωση τους έχουμε ενημερώσει ότι θα πρέπει να αποζημιώσουν το κόστος όλοι αυτοί που έκαναν την κατάληψη. Έχουμε απευθυνθεί στο 15μελές και θέλω να πιστεύω ότι ο Σύλλογος Γονέων θα στηρίξει αυτή την ενέργεια. Όλοι οι μαθητές έχουν ένα μερίδιο ευθύνης όταν γίνεται μια κατάληψη, γιατί θεωρητικά γίνονται ψηφοφορίες για να κλείσουν το σχολείο, κάποιοι δεν πάνε στην ψηφοφορία, όλοι αυτοί έχουν ευθύνη» είπε ο δήμαρχος, εικάζοντας ακόμη ότι οι καταληψίες άφησαν κάποιους εξωσχολικούς να μπουν στο κτήριο που ενδεχομένως αφαίρεσαν τον εξοπλισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος