Διαδικτυακά ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου από το ΑΠΘ

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί φέτος ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου από το ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση, λόγω των υγειονομικών μέτρων, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, στις 13:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω μέσω του συνδέσμου https://www.auth.gr/video/29003 .

Η τελετή θα ανοίξει με το Κοντάκιο του Ακάθιστου Ύμνου «Τη Υπερμάχω» σε επεξεργασία Χρήστου Σαμαρά, από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού. Θα ακολουθήσουν προσφώνηση από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου και ο χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με θέμα «Οι προϋποθέσεις μιας επετείου εθνικού αναστοχασμού».

Η εκδήλωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου θα ολοκληρωθεί με την απαγγελία του λόγου του Θεόφιλου Καΐρη κατά την υποδοχή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, στην Αίγινα, στις 12 Ιανουαρίου 1828, από τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Αγνή Γκουτζιαμάνη, Βίβιαν Λαδά, Δανάη Νικολαΐδου και Μαρία Τριανταφύλλου και τον Εθνικό Ύμνο από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος