ertnews.gr

Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Χρειάστηκε ένα πέναλτι για να αποδεχθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχει παράκεντρο παρακολουθήσεων (audio)

10/11 14:15
Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Χρειάστηκε ένα πέναλτι για να αποδεχθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχει παράκεντρο παρακολουθήσεων (audio)

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αν συμφωνεί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος νωρίτερα στην ίδια εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος να απαντήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο Δημήτρης Μάντζος, απάντησε «το ακριβώς αντίθετο».

«Και μάλιστα η απόδειξη περί του αντιθέτου είναι η ίδια η δήλωση του κ. Πρωθυπουργού μετά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Χρειάστηκε ένα πέναλτι τελικά, μια φάση ποδοσφαιρική για να αποδεχθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχει παράκεντρο παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό Predator στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μάντζος μιλώντας στον Θάνο Σιαφάκα.

«Άρα έχουμε μια παραδοχή, καινούργια, νέα, δεν την είχαμε μέχρι τη Δευτέρα. Αναφύονται λοιπόν ερωτήματα σχεδόν αυτονόητα για όλους τους πολίτες. Από πότε το γνωρίζει αυτό ο κύριος πρωθυπουργός; Πώς το έμαθε, πότε το έμαθε και τι έχει κάνει και τι σκοπεύει να κάνει για να αποκαλύψει εκείνους που στελεχώνουν το παράκεντρο» συμπλήρωσε.

Η όλη υπόθεση και οι μόνες πραγματικά αποδεδειγμένες υποθέσεις παρακολουθήσεων μέσω της ΕΥΠ και επιθέσεων με το Predator είναι η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, ευρωβουλευτή, προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, σημείωσε ο κ. Μάντζος. «Μέχρι την Κυριακή και οι δύο υποθέσεις είχαν απαξιωθεί, σχεδόν κανονικοποιηθεί, ότι είναι δηλαδή σχεδόν αναμενόμενο να παρακολουθούνται έστω και με Predator, ακόμα και με την ΕΥΠ, ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός αρχηγός. Και αίφνης, από την Κυριακή και μετά, με ένα δημοσίευμα το οποίο δεν έχει την αναγκαία τεκμηρίωση, αλλά είναι δημοσίευμα και ίσως τα δημοσιεύματα έτσι λειτουργούν τουλάχιστον στην πρώτη επαφή με τη δημοσιότητα, μετά από αυτό το δημοσίευμα έχει κινητοποιηθεί ξαφνικά ένας ολόκληρος μηχανισμός μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ξαφνικά δηλαδή, η κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της, έχουν κινητοποιηθεί και ζητούν επειγόντως τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης που είναι γνωστή τρεις μήνες. Χρειάστηκε τρεις μήνες για τη Νέα Δημοκρατία για να κατανοήσει τη σοβαρότητα και να συνειδητοποιήσει ότι ζει και εκείνη και τα στελέχη της και ο ίδιος πρωθυπουργός μέσα στο σκοτάδι που οι ίδιοι δημιούργησαν» συμπλήρωσε.

«Το να απαγορεύσεις κάτι απαγορευμένο ίσως και να είναι περιττό» δήλωσε ο κ. Μάντζος, σε σχέση με την νομοθετική παρέμβαση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για τα κακόβουλα λογισμικά. «Εδώ όμως δεν είναι μόνο το θέμα του περιττού. Για μας η ανακοίνωση είναι υποκριτική. Υποδηλώνει ότι τρεις μήνες δεν ενοχλούσε το Predator επειδή φαίνεται ότι είχε επιτεθεί μόνο στον Ανδρουλάκη και στον κ. Κουκάκη. Και τώρα που έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία, ότι το Predator μπορεί να είναι και για άλλα πρόσωπα μια υπόθεση υπαρκτή και ρεαλιστική θυμηθήκαμε την ανάγκη να πάμε σε ρύθμιση. Επίσης, η υποκριτική στάση της κυβέρνησης αποδεικνύεται από τον χρόνο των ανακοινώσεων και σε σχέση με το δημοσίευμα αλλά και με την επίσκεψη της PEGA» ανέφερε ακόμα ο κ. Μάντζος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version