Χαλκιδική: Αυλαία για το 14ο Φεστιβάλ Πολυγύρου

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, νέοι δημιουργοί   και ειδικές παραγωγές πλαισιώνουν το Φεστιβάλ 2022 του Δήμου Πολυγύρου και υπόσχονται να χαρίσουν μαγικές βραδιές στους θεατές από την Τετάρτη 6 Ιουλίου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι πλούσιο σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές, ενώ φέτος, όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος «ο πολιτισμός θα είναι διάχυτος σε κάθε γειτονιά του δήμου».

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο “ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ” βασισμένο στο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα” στο ανοιχτό θέατρο Πολυγύρου και Ωρα 21.30.

Ο κ. Ζωγράφος αναφέρθηκε στις νέες προϋποθέσεις εξωστρέφειας που δημιουργεί ο δήμος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά παράλληλα και των επισκεπτών, οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν και πολιτιστικά τον δήμο Πολυγύρου μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί. Επίσης σημείωσε τη σημασία του Φεστιβάλ για την πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης αφού είναι το κορυφαίο εξωστρεφές γεγονός του καλοκαιριού για τον δήμο Πολυγύρου.

«Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι με τις εκδηλώσεις που θα διαδραματιστούν τόσο στον Πολύγυρο, όσο και στις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες. Ευελπιστούμε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, –η οποία είναι πρωτόγνωρη– και είμαστε σίγουροι ότι οι τοπικές μας κοινότητες θα ανταποκριθούν σε αυτό το πολιτιστικό κάλεσμα, γιατί μας ενδιαφέρει όλους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζωγράφος.

Κλείνοντας ο δήμαρχος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν για αυτή τη σημαντική διοργάνωση, τους συνεργάτες του, τους πολίτες, αλλά και τους χορηγούς, τονίζοντας την σημαντική οικονομική στήριξη που προσφέρουν. Ευχαριστίες επίσης εξέδωσε στην περιφέρεια και στον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Γιώργο, καθώς και στο επιμελητήριο του νομού και τον πρόεδρο του, τον Γιάννη Κουφίδη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δήμου και στάθηκαν αρωγοί αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος