Απ.Τζιτζικώστας: Η πανδημία δημιουργεί κενό 180 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Περιφέρειες και τους Δήμους

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τις τοπικές οικονομίες και δημιουργεί κενό 180 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Περιφέρειες και τους Δήμους, προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, στην οποία παρουσίασε το Βαρόμετρο των Περιφερειών και των Δήμων της ΕΕ για το 2021 και τις επιπτώσεις της πανδημίας στις τοπικές κοινωνίες της Ευρώπης, παρουσία Περιφερειαρχών και Δημάρχων από όλη την Ευρώπη.

«Ένα από τα πιο κρίσιμα συμπεράσματα του φετινού Βαρόμετρου είναι η διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων όχι μόνο μεταξύ Περιφερειών στην Ευρώπη, αλλά και μεταξύ Περιφερειών στην ίδια χώρα. Όπως με μεγάλη προσοχή πρέπει να εξετάσουμε το ψηφιακό χάσμα που καταγράφεται ανάμεσα στις αστικές περιοχές και την ύπαιθρο, το οποίο υπονομεύει τις φιλοδοξίες και τους στόχους της ΕΕ για μια πράσινη και ψηφιακή οικονομική μετάβαση», τόνισε ο κ Τζιτζικώστας.

Το Βαρόμετρο των Περιφερειών και των Δήμων της ΕΕ 2021 (https://cor.europa.eu/en/our-work/Pages/EURegionalBarometer-2021.aspx), είναι το δεύτερο που εκπονεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες έρευνες της γνώμης των Ευρωπαίων πολιτών στην ΕΕ.

Στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, συμμετείχε επίσης ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Janša, ο οποίος συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον κ. Τζιτζικώστα τις προτεραιότητες της σλοβενικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διαρκέσει έως την 31η Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος