ertnews.gr

Ανυπεράσπιστοι πολίτες στο έλεος κακοποιών

07/10 14:18

Που βρίσκεται το όριο ανάμεσα στα δικαιώματα ενός κακοποιού, ληστή, ή δολοφόνου και ενός πολίτη που υπερασπίζεται την ζωή και την περιουσία του; Την απάντηση έδωσε μια 87χρονη από την Ηλεία.

Ήταν η πέμπτη φορά που οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της γιαγιάς, στα Καλακέικα Σκαφιδιάς, για να της αρπάξουν ότι είχε και δεν είχε. Η αγανάκτηση της ξεχείλισε: «Τους είχα προειδοποιήσει, θα σας τουφεκίσω», λέει η ηλικιωμένη. Και αυτό έπραξε. Άρπαξε το αεροβόλο του γιού της, ο οποίος ζει στον Καναδά, και τον πυροβόλησε. Κάποια σκάγια τον βρήκαν στον βραχίονα και τραυματισμένος ελαφρά τράπηκε σε φυγή.

Ο ληστής είχε εισβάλει στο σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα, χτύπησε την γιαγιά με ένα ξύλο και πήρε την τσάντα της με διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Ωστόσο, δεν βρήκε χρήματα. Ο δράστης διέφυγε, αλλά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τον εντόπισαν άμεσα και τον συνέλαβαν. Το ζήτημα είναι πως σύμφωνα με τον νόμο, η γιαγιά υπερέβη αρμοδιοτήτων. Έτσι,  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ηλικιωμένης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version