Α. Βατόπουλος στο Πρώτο: Ο καθένας πρέπει να τηρεί τα μέτρα προστασίας – Δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης αλλά ατομικής προστασίας (audio)

«Ο καθένας μας πρέπει να εντείνει τα μέτρα προστασίας. Να φοράει μάσκα, να αποφεύγει τους συνωστισμούς, να αερίζει τον χώρο που βρίσκεται και όταν νιώθει άσχημα να κάνει ένα τεστ για να δει αν είναι φορέας για να μπορέσει να απομονωθεί. Δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης είναι θέμα ατομικής προστασίας, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος.

Ένα καλό νέο είναι ότι έχει αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού τις τελευταίες μέρες, υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό θα φανεί μετά από αρκετό καιρό, συνεπώς τώρα πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα. Αναφορικά με την λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στην επιτροπή.

Όσο αφορά στην τρίτη δόση, η χορήγησή της αποφασίστηκε να γίνεται στο εξάμηνο, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, γιατί πιστεύεται ότι εκεί είναι το peak των αντισωμάτων και θα κάνει την καλύτερη ενεργοποίηση. «Αν αποδειχθεί ότι μπορεί να γίνει και νωρίτερα, θα το κάνουμε, είναι θέμα επιστημονικό».

Ο κ. Βατόπουλος, τέλος, επεσήμανε, ότι είναι ανησυχητικό πως έχουμε περισσότερους θανάτους από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Πάντως, σημείωσε ότι είναι πολύ σύνθετο το ζήτημα αυτό και δεν μπορεί να δοθεί μια ερμηνεία άμεσα, ενώ προσέθεσε ότι σε κάθε χώρα, καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι σε διαφορετικές φάσεις και κύματα της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος