50χρονος για την παράσυρση της συντρόφου του με φορτηγό: “Ήθελα να της πατήσω τα πόδια-Δεν είμαι δολοφόνος”

Με ποινή κάθειρξης 16 ετών τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, έναν 50χρονο που τον Μάρτιο του 2020 χτύπησε με το φορτηγάκι του το ποδήλατο, στο οποίο επέβαινε η πρώην σύντροφός του, τραυματίζοντάς την βαρύτατα και στην συνέχεια την εγκατέλειψε στο σημείο. Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στις 7 Μαρτίου του 2020, οπότε και συνέβη το περιστατικό, στο νοσοκομείο της Κατερίνης και από εκεί στο ΑΧΕΠΑ, πολύ βαριά τραυματισμένη.

Ο 50χρονος, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επικίνδυνη οδήγηση. Η 52χρονη παρέστη στο δικαστήριο σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ, όπως είπε ο συνήγορός της, δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι το ζευγάρι καβγάδιζε συχνά, ενώ ισχυρίστηκε ότι η πρώην σύντροφός του διατηρούσε παράλληλες σχέσεις.
Περιγράφοντας την ημέρα του σοκαριστικού τροχαίου, ισχυρίστηκε ότι την βρήκε τυχαία με το ποδήλατο στον δρόμο και είπε αμετανόητος πως “έστριψε λίγο το αυτοκίνητο προς τα πάνω της”.
” Ήθελα να της πατήσω τα πόδια για να μην ξαναπερπατήσει, αλλά δεν είμαι δολοφόνος, δεν το έχω ξανακάνει”, είπε χαρακτηριστικά.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή του και τον καταδίκασε σε 16 χρόνια κάθειρξη, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, ο 50χρονος επιστρέφει στην φυλακή.

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος