Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Ζέστη στα ηπειρωτικά, μελτέμι στο Αιγαίο, λίγες καταιγίδες στα ορεινά

Το μελτέμι στην ανατολική χώρα μετριάζει την αίσθηση της ζέστης, σε αντίθεση βέβαια με τη δυτική Ελλάδα που βιώνει πιο έντονα το ζεστό καιρό, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά θα είναι πιο περιορισμένη, χωρίς ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα.

Την Τρίτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά δυτικοί έως 4 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 36 βαθμούς, έως 34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 31 σε Αιγαίο και Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανές μπόρες το βράδυ. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Την Τετάρτη οι απογευματινές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά θα επιμείνουν. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν και πάλι τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος