To “Canto General” με τον σολίστα Βαγγέλη Τρίγκα, στην Ελβετία

Ο Βαγγέλης Τρίγκας ήταν καλεσμένος της Γιάννας Τριανταφύλλη στην εκπομπή «Η Φωνή που μας ενώνει» την Πέμπτη 25 Μαΐου στη «Φωνή της Ελλάδας», με αφορμή τις δύο μεγάλες συναυλίες του στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει στις πόλεις Solothurn και Olten, στις 10 και 11 Ιουνίου, το ορατόριο Canto General που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για δύο σόλο φωνές, μικτή χορωδία και ορχήστρα πάνω σε κείμενα από τον ομώνυμο κύκλο ποιημάτων του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα.

Ο σολίστας, συνθέτης, καθηγητής μπουζουκιού και μελετητής της  Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής, αναφέρθηκε κυρίως στη μακρόχρονη έρευνα και μελέτη του πάνω στο μπουζούκι, με στόχο το συγκεκριμένο λαϊκό όργανο να αποκτήσει τεκμηριωμένη τεχνική και εμπεριστατωμένη σπουδή, εφάμιλλη των κλασσικών οργάνων.

Σημειώνεται ότι στην εκπομπή ακούστηκαν μουσικά θέματα και τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Με δικά μου λόγια» όπου έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μουσικό του σύνολο και στην ερμηνεύτρια των τραγουδιών Μαργαρίτα Καραμολέγκου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Βαγγέλη Τρίγκα και το μουσικό σύνολό του εδώ

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος