Οι Έλληνες της Τασμανίας ζητούν επειγόντως Πρόξενο

Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση για διορισμό Προξένου στο Hobart, έκανε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας, Μπενέτος Γαβαλάς, μιλώντας σήμερα στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις”, με τον Χρήστο Παγώνη.

Όπως είπε ο κ. Γαβαλάς, η θέση του Προξένου στην πρωτεύουσα της Τασμανίας παραμένει κενή εδώ και 4 περίπου χρόνια, από τότε που απεβίωσε ο προηγούμενος Πρόξενος, κάτι που δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στους Έλληνες της περιοχής οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Πέρθη, στη Μελβούρνη ή στο Σίδνεϊ, στα εκεί Προξενεία, κάτι που όπως τόνισε κοστίζει τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα.

Ο κ. Γαβαλάς αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική παρουσία στην Τασμανία, η οποία όπως είπε αριθμεί περίπου 5.000 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων ζει στην πρωτεύουσα Hobart, καθώς και στις δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας που όπως τόνισε έχουν ως στόχο την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Μίλησε επίσης για την ζωή του στην Τασμανία, για τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους οι Έλληνες της περιοχής, αλλά και για την επιθυμία του να επισκέπτετεαι κάθε χρόνο την πατρίδα.

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος