Δημήτρης Σκύλλας – Από το Λονδίνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον “Χορό του Ζαλόγγου»

Την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιαστεί το έργο «Ο χορός του Ζαλόγγου» του δραστήριου συνθέτη Δημήτρη Σκύλλα. Με αφορμή την πρεμιέρα του έργου του στην Αθήνα, ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Σκύλλας που ζει στο Λονδίνο, φιλοξενήθηκε στο στούντιο της «Φωνής της Ελλάδας» χθες Τρίτη 25 Απριλίου και μίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τη Νικόλ Παπαδοπούλου για το συγκεκριμένο έργο, για την πορεία του μέχρι τώρα στον μουσικό χώρο αλλά και τη ζωή του στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Δημήτρης Σκύλλας αναφέρθηκε στους σημαντικούς σταθμούς της πορείας του μέχρι σήμερα. Μίλησε για την πρώτη του εμφάνιση στην Αγγλία στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, για τη μουσική που συνέθεσε για την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το 2018, για το έργο του “Kyrie Eleison” για τη συμφωνική ορχήστρα του BBC  – είναι μάλιστα ο πρώτος Έλληνας συνθέτης που γράφει έργο για την BBC Symphony Orchestra  –  καθώς και για το “Afterpop” ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του σε παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση.  

Το έργο «Ο Χορός του Ζαλόγγου», το συνέθεσε για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης αλλά λόγω πανδημίας η πρεμιέρα αναβλήθηκε.  Όπως ο ίδιος τόνισε «Το να γράψεις για Συμφωνική Ορχήστρα είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει ένας δημιουργός. Σε αντίθεση με τον θεατρικό σκηνοθέτη και τον χορογράφο, οι οποίοι έχουν την ευλογία να μπορούν να δουλέψουν μαζί με τους εκτελεστές, να δοκιμάσουν, να απορρίψουν, να διορθώσουν, εμείς δεν έχουμε πραγματικά τίποτα. Έχουμε μόνο μια λευκή παρτιτούρα και την εσωτερική μας φωνή. Νιώθουμε πλήρως εκτεθειμένοι και αβοήθητοι. Στο απόλυτο κενό. Γιατί καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα ολόκληρο σύμπαν το οποίο θα παραδώσουμε μήνες πριν τις πρόβες και θα ακούσουμε πρώτη φορά τρεις μέρες πριν την πρεμιέρα».

Περισσότερες πληροφορίες για τον Δημήτρη Σκύλλα εδώ

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος