Μαγνησία: Όλα έτοιμα για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που έχουν κοινές καταβολές με το χώρο του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΚΙΝΑΛ, απηύθηνε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, η γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία, Φούλη Τσιώμου, παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων.

Εκτίμησε ότι σύμφωνα με το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα οι πολίτες, η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα είναι υψηλή και θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 2.818 άτομα που είχαν ψηφίσει στην τελευταία εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου. «Το μόνο που φοβόμαστε είναι η πανδημία και οι καιρικές συνθήκες”, τόνισε.

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και οι κάλπες θα ανοίξουν στα 18 εκλογικά τμήματα στη Μαγνησία, από τις 7π.μ. και θα κλείσουν στις 7μ.μ.. Εάν δεν αναδειχθεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή θα υπάρξει δεύτερος γύρος την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Η κ. Τσιώμου ανέφερε ότι για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να είναι γραμμένος στο μητρώο μελών ή φίλων και κάλεσε όλους να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν την αίτηση εγγραφής από τη σελίδα  του κινήματος για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος ελέγχου και ψηφοφορίας. Το ποσό των τριών ευρώ για συμμετοχή στην ψηφοφορία θα δοθεί την 1η Κυριακή των εκλογών και μαζί οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν κάποιος δεν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή δεν μπορεί να ψηφίσει στο δεύτερο γύρο. Όλοι οι ψηφοφόροι  στο δεύτερο γύρο μπορούν να  ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο. Τέλος κάλεσε όλους να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να φορούν μάσκες, να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά και να κρατούν αποστάσεις.

Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 15 εκλογικά κέντρα με 18 εκλογικά τμήματα.  Στο Βόλο θα λειτουργήσουν τέσσερα εκλογικά τμήματα  στο ΚΑΠΗ Θεόφιλος, ένα στη Ν. Ιωνία  στο Μεταξουργείο,  ένα στη Νέα Αγχχίαλο στο παλιό δημοτικό κατάστημα,  ένα στην Πορταριά και ένα στην Αγριά.  Στο δήμο Αλμυρού θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά τμήματα ένα στο δημαρχείο και ένα στη Σούρπη, ενώ στο δήμο Ρήγα Φεραίου δύο εκλογικά τμήματα, ένα στο δημαρχείο και ένα στο  ΚΕΠ Στεφανοβικείου. Στο Δήμο Ζαγοράς ένα εκλογικό τμήμα στο δημαρχείο, ένα στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής και ένα στο Τρίκερι και από ένα στα νησιά των Σποράδων.

Μαγνησία: Όλα έτοιμα για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Η επόμενη ημέρα θα μας βρεις ενωμένους

Ο Δημ. Τσιμπανάκος που εκπροσωπεί τον Ν. Ανδρουλάκης, επισήμανε ότι είναι καλή η συγκυρία για να διαλυθεί πλέον ο δικομματισμός Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν ευκαιρία για ανασύσταση και αντεπίθεση. «Καλούμε τον κόσμο ανεξάρτητα από  την προτίμησή του να προσέλθει στις κάλπες και να  μας δώσει  την προίκα  της επόμενης μέρας». Επισήμανε ότι ο κ. Ανδρουλάκςη διαθέτει ένα  σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα αγκαλιάσει όλους θα είναι το αύριο της  δημοκρατικής παράταξης».

Ο Αποστόλης Κανναβός που εκπροσωπεί τον  Ανδρέα Λοβέρδο τόνισε ότι υπάρχει κλίμα ενότητας που θα διασφαλιστεί και μετά τις εκλογές. «Όποιος εκλεγεί πρόεδρος θα είναι ο πρόεδρός μας. « Το κόμμα που έφερε την αλλαγή στην Ελλάδα θα ξαναδώσει στους Έλληνες, ζωντάνια και χαρά να ελπίζουν κάτι  για το αύριο. Προηγούμενες κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε και έφεραν φτώχια, μιζέρια, λαϊκισμό. Ο Α. Λοβέρδος δικαιούται να είναι ο επόμενος πρόεδρος καθώς διαθέτει  εμπειρία, λόγο και προγράμμα» τόνισε.

Τέλος ο Δ.  Κουτσούκος εκπρόσωπος του  Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι διαθέτουν περγαμηνές. «Αυτό που κατορθώθηκε από 2017 μέχρι σήμερα με τη συγχωρεμένη Φώφη Γεννηματά, αυτή η παράταξη που έλεγαν θα διαλυθεί και θα κολλήσει εδώ και εκεί, εκείνη πέτυχε να κρατήσει αυτόνομη πορεία και σήμερα η δημοκρατική παράταξη καλεί τον κόσμο της Μαγνησίας να συμμετέχει, να ψηφίσει γιατί είναι η μοναδική παράταξη που θέσπισε αυτές τις διαδικασίες με πρώτο διδάξαντα τον Γ. Παπανδρέου. Καλώ το λαό της Μαγνησίας όπως ανταποκρίθηκε την πρώτη φορά και τηρώντας τα μέτρα για πανδημία , να έλθει να ψηφίσει όποιον νομίζει. Επιμένω να μην έχουμε διαξιφισμούς μεταξύ μας». Επισήμανε ότι ο Γ. Παπανδρέου έθεσε υποψηφιότητα μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, «αλλά ένας Γ. Παπανδρέου που δικαιώνεται για την πολιτική του σήμερα θα τα καταφέρει. Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει ενωμένους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος