Ζάκυνθος: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό τα νοικοκυριά του νησιού

Η αδυναμία του Δήμου να εισπράξει τα οφειλόμενα στην ΔΕΥΑΖ, κυρίως από οφειλέτες που χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ εδώ και χρόνια, έχει συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό τα νοικοκυριά της Ζακύνθου, καθώς η εταιρεία που ηλεκτροδοτεί τις 48 αντλίες και γεωτρήσεις του νησιού ξεκαθάρισε ότι αν δεν πληρωθεί θα κόψει το ρεύμα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και των πολιτών, η πλειοψηφία των οποίων είναι συνεπείς στις πληρωμές τους απέναντι στην ΔΕΥΑΖ. Τον κατηγορούν ότι έχει κάνει μόνο εκκλήσεις σε εκείνους που έχουν «φεσώσει» της ΔΕΥΑΖ, να πληρώσουν είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο κ. Αρετάκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, σε μακροσκελή ανάρτησή του στα social media, επιρρίπτει τις ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία της εταιρείας αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή δεν του επέτρεψε να προχωρήσει σε διακοπή της υδροδότησης. Επαναλαμβάνει, μάλιστα, την έκκληση – προειδοποίηση ότι αν δεν προσέλθουν οι οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, θα απαιτήσει μέσω της δικαστικής οδού την πληρωμή του συνόλου των χρεών τους και χωρίς τη δυνατότητα ρύθμισης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Αρετάκης: “Σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δώσει προθεσμία έως τη Πέμπτη 03/03/2022, αλλιώς θα διακόψει τις παροχές σε 48 αντλιοστάσια γεωτρήσεων. Σύμφωνα με αποφάσεις του Δ.Σ παρακαλούνται και καλούνται όλοι οι οφειλέτες δημότες, να προσέλθουν για ρύθμιση των οφειλών τους ΑΜΕΣΑ ώστε να καταβληθεί ένα μέρος των οφειλών προς την “Volterra” και να αποφευχθούν οι διακοπές, όπως συνέβη με τις διακοπές στο Μεσολόγγι. Διαφορετικά εφόσον αρχίσουν οι διακοπές από τον ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΥΑΖ θα απαιτήσει δικαστικά και με οριστική διακοπή των παροχών, την είσπραξη με δικαστικές διαταγές πληρωμών του συνόλου των λογαριασμών, χωρίς να υφίσταται η δυνατότητα ρύθμισης. Είναι προσβλητικό σε ένα νησί με εξακόσια εκατομμύρια € (600.000.000€) τουριστικά ετησίως έσοδα να μην έχει νερό και αποχέτευση. Είναι άδικη η οποιαδήποτε αύξηση του τιμολογίου λόγω των οφειλών ορισμένων δημοτών έναντι όσων είναι συνεπείς στους λογαριασμούς τους. Οι πραγματικά άποροι θα τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης, αρκεί τούτο να αποδεικνύεται από την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος