Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Σοβαρές ελλείψεις στις μονάδες υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

«Στο κόκκινο η πτέρυγα covid 19 του νοσοκομείου Αργοστολίου, σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη», επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων, σε επερώτησή της προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, την οποία ερωτά αν θα ζητήσει από την κυβέρνηση μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αργοστολίου, αλλά και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων αναφέρει:
«Η Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Αργοστολίου είναι πλήρης με 11 ασθενείς. Δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι κενό, με αποτέλεσμα κάθε νέο περιστατικό πρέπει να μεταφέρεται εκτός νησιού.

Στην Μονάδα Covid υπηρετεί μόνιμα ένας Πνευμονολόγος, που εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα Τμήματα του Νοσοκομείου όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Αντίστοιχη η κατάσταση και σε μια σειρά άλλες ειδικότητες.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν υπάρχει μόνιμος Παθολόγος, με ιδιαίτερα μεγάλη εισροή το τελευταίο διάστημα περιστατικών με συμπτώματα Covid και όχι μόνο.

Υπάρχει σοβαρότατη υποστελέχωση κρίσιμων ειδικοτήτων όπως Παθολόγων, Πνευμονολόγων κ.λ.π. Μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησής και άλλων Ιατρών -κάτω από τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς- που θα προστεθούν στις πρόσφατες αποχωρήσεις.

Δεν έχουν γίνει διορισμοί μόνιμου Ιατρικού προσωπικού με εξαίρεση ενός πρόσφατα, σε σχέση με τις δεκάδες ελλείψεις που υπάρχουν.

Η ανάγκη μεταφοράς ασθενών εκτός Κεφαλονιάς με στρατιωτικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με ιδιωτικά μέσα έχει γίνει ένα καθημερινό μαζικό φαινόμενο.

Παρότι υπάρχει σύγχρονη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα για την στελέχωση της εν μέσω μάλιστα πανδημίας για ότι σημαίνει αυτό για τις ζωές των κατοίκων και των επισκεπτών. Το αντίθετο μάλιστα ένα σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού παραμένει σε Νοσοκομεία εκτός Κεφαλονιάς.

Η κατάσταση δεν είναι οριακή, είναι τραγική, είμαστε ‘στο και πέντε’, είναι επικίνδυνη και εφιαλτική για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, για τους ανθρώπους που ‘φεύγουν’ καθημερινά και τους οικείους τους, για όλο τον λαό της Κεφαλονιάς & Ιθάκης που δεν έχει την δυνατότητα της ‘επιλογής’ του Ιδιωτικού τομέα υγείας.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος