ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Συνεχίζεται η ενημέρωση των μαθητών για την ανακύκλωση από το Δήμο

Τα οφέλη της ανακύκλωσης έμαθαν τα παιδιά της τρίτης τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Ζακύνθου, τα οποία ενημερώθηκαν γενικότερα για την κομποστοποίηση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ανακύπτουν όταν δεν γίνεται ορθολογική και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων.
Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ζακύνθου, οι μαθητές μέσα από εικόνες και ειδικά βίντεο, ενημερώθηκαν για τους μπλε κάδους, για το πως μπορούν να κάνουν σωστή ανακύκλωση, για το πως λειτουργεί ένα Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και το πως γίνεται η κομποστοποίηση.
Η συνεργασία με τη δασκάλα της τάξης, Μαρία Ευαγγέλου, ήταν άψογη, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν από την υπάλληλο του ΦΟΔΣΑ, Α. Αρβανιτάκη, ειδικές τσάντες και ενημερωτικά έντυπα για την ανακύκλωση.
Να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι δράσεις που γίνονται στα σχολεία, έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά, ο οποίος έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους του Δήμου και του ΦΟΔΣΑ να ενημερωθεί σωστά η νέα γενιά των Ζακυνθινών για την ανακύκλωση και τα πλεονεκτήματά της. Απώτερος στόχος είναι η μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων στο νησί μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος