ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ψήφισμα για την εύρυθμη λειτουργία και οικονομική Βιωσιμότητα των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στην Ελλάδα

Η υλοποίηση του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου ήταν στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013».
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στις εργασίες του Συμποσίου συμμετείχε και το Δίκτυο Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών της Μεσογείου (www.medpan.org), Δίκτυο του οποίου ο Φ.Δ. του Ε.Θ.Π.Ζ. αποτελεί Ιδρυτικό Μέλος. Στη διάρκεια του Συμποσίου συζητήθηκε, στα πλαίσια της Στρογγυλής Τράπεζας που οργανώθηκε από το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης της Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο, ο Εθνικός Σχεδιασμός για τις Προστατευόμενες Περιοχές στην Ελλάδα την περίοδο 2014-2020.

Μετά την ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων του Επιστημονικού Συμποσίου, υιοθετήθηκε, ομόφωνα, από τους Συνέδρους «ΨΗΦΙΣΜΑ» που προωθεί τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση της εύρυθμης Λειτουργίας και Οικονομικής Βιωσιμότητας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στην Ελλάδα, καθώς και την άμεση ρύθμιση του Νομοθετικού Πλαισίου που διέπει το Εργασιακό καθεστώς απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού των Φ.Δ.Π.Π., έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συνόλου των Φ.Δ.Π.Π. στην Ελλάδα μετά τις 31/12/2015.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος