ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Να μη δημιουργούν προβλήματα με τα ογκώδη και τα απορρίμματα μέσα στις γιορτές καλεί «κάποιους» συμπολίτες μας η δημοτική αρχή

«Παράλληλα με την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ορίζοντα υλοποίησης την 31/3/2016, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι επίκειται και η αδειοδότηση χώρου, στον οποίο θα γίνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των ογκωδών και η μετατροπή τους σε ανακυκλώσιμα υλικά (τελειώνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες)», επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Ζακύνθου. «Τα λέμε όλα αυτά για να το “χωνέψουν” κάποιοι και να μη δημιουργούν προβλήματα μέσα στις γιορτές. Η Ζακυνθινή κοινωνία θα τους καταδικάσει.
Βρισκόμαστε καθημερινά σε ένα άσχημο περιβάλλον, που είναι γεμάτο ογκώδη. Στα χωριά υπάρχουν χώροι για το κάψιμο των κλαδιών και των λοιπών υλικών, που επιτρέπεται να καίγονται», αναφέρει σε άλλο σημείο σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζει ο Δήμος, είναι απαράδεκτο να συσσωρεύονται κλαδιά δίπλα στους κάδους, την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως η νομοθεσία τους δίνει το δικαίωμα να τα κάψουν. «Η Ζάκυνθος, λόγω της απραξίας των προηγούμενων ετών, κατάντησε να έχει δικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις χαβούζες του Σκοπού, του Αγαλά και του Αεροδρομίου. Αυτό το ζήτημα μας προσβάλλει διεθνώς», υπογραμμίζει η εν λόγω ανακοίνωση και καταλήγει ως εξής:
«Η Δημοτική Αρχή έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη γραφειοκρατία και για αυτό το λόγο ζητά από όλους λίγη υπομονή. Τελειώνουμε. Θα εξαλείψουμε μια για πάντα αυτή την κατάσταση και θα καλύψουμε το κενό που άφησαν οι προκάτοχοί μας.
Καλές και ευτυχισμένες γιορτές για όλους τους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος