ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εξηγήσεις για εκδήλωση του Δήμου και αναβάθμιση του ΚΕΔΔΥ ζητά ο σύλλογος γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

«Ζητάμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί η διοργάνωση διάλεξης με θέμα την δυσλεξία με χορηγό ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ( DYSLEKSIA CENTER)( με ομιλητή τον εφευρέτη τεστ-μεθόδου διάγνωσης δυσλεξίας που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που χορηγούσε την εκδήλωση, που αναγραφόταν στο ενημερωτικό έντυπο ,και μοιράστηκε ακόμη και σε σχολικές μονάδες) που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ζακύνθου και την ΚΕΔΗΖ στις 17-10-2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου».
Αυτά αναφέρει σε επιστολή του, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, ο τοπικός Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και επίσης, τονίζει τα εξής:

«Θα θέλαμε να έχουμε την δυνατότητα να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί οι προφορικές διαμαρτυρίες μας σε εσάς , τον Δήμαρχο , τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΖ, τόσο πριν όσο και μετά την εκδήλωση, όπου δηλώσαμε την αντίθεση μας στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου ( όταν διαπιστώσαμε ότι με πρόσχημα την διάλεξη προβάλλονταν συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, γεγονός που προκαλεί σύγχυση και μπερδεύει τους γονείς , αφού οι σχολικές μονάδες δέχονται διαγνώσεις μόνο από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. που είναι ο μοναδικός δημόσιος δωρεάν διαγνωστικός φορέας στο νησί μας) δεν έφεραν αποτέλεσμα αλλά γινήκαμε δέκτες απαράδεκτων δηλώσεων που πιστεύουμε ότι οφείλονται σε άγνοια ενός τόσο ευαίσθητου τομέα.
Ο Σύλλογος μας διαμαρτυρόμενος πρώτα για την απρόσεχτη και πρόχειρη αυτή πρωτοβουλία του Δήμου Ζακύνθου, που έδωσε την ευκαιρία σε ιδιώτη να διαφημιστεί μέσω αυτής σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι οι μαθησιακές δυσκολίες και αφορά την προάσπιση του δωρεάν δημόσιου χαραχτήρα της εκπαίδευσης και των υποσυστημάτων αυτής και δεύτερο τις πιέσεις που δεχτήκαμε από τον ομιλητή της διάλεξης και τον δικηγόρο του πριν την εκδήλωση, ( που μας οδήγησε να αναστείλουμε την δημοσιοποίηση ανακοίνωσης μας σχετικά με την διαδικασία διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών, εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να εμπλοκής μας σε δικαστικές περιπέτειες) αποφασίσαμε να μην παραστούμε στην διάλεξη».

Συγκεκριμένα ο εν λόγω Σύλλογος Ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο :
1. Να προασπίσει το δωρεάν δημόσιο χαραχτήρα της εκπαίδευσης και να μην γίνεται ο Δήμος Ζακύνθου όχημα προβολής ιδιωτών στο δημόσιο σχολείο ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.
2. Να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ζακύνθου , που καιρό τώρα δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στο ρόλο του ( έλλειψη μόνιμου επιστημονικού, σταθμισμένων έγκυρων διαγνωστικών εργαλείων κ.α.) , ώστε γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα , να στερούν από τα παιδιά τους την δυνατότητα μιας έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης και της αντίστοιχης εκπαιδευτικής παρέμβασης ,που είναι σημαντική και καθορίζει το εκπαιδευτικό τους μέλλον .
3. Να ενημερώσει τους γονείς σε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘ , το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ζακύνθου και άλλους φορείς και συλλογικότητες , για την διαδικασία διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών και εκπαιδευτικής παρέμβασης στο δημόσιο σχολείο, ώστε οι γονείς να έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να αποφασίσουν το καλύτερο για τα παιδιά τους ( όπως έχουν δικαίωμα) και να μην γίνονται θύματα εκμετάλλευσης και παραπληροφόρησης .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος