ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Απάντηση δημοτικής αρχής σε δημοσιεύματα σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου στο ενδεχόμενο σεισμού

Σχετικά με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, τα οποία αφορούσαν την άσκηση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ενδεχόμενο σεισμό, με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή Ζακύνθου, τονίζει, πως δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχει ο Δήμος και απλώς η επίσκεψη του Δημάρχου μετά την εκδήλωση του ΤΕΙ ήταν εθιμοτυπική προς τον Περιφερειάρχη, κ. Γαλιατσάτο.

«Επισημαίνουμε, επίσης, πως με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νιοτόπουλο, ορίσαμε ως παρατηρητή την Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Χριστοδούλου», αναφέρει σε άλλο σημείο η εν λόγω ανακοίνωση.
Όπως διευκρινίζεται, όταν ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τη σχεδιαζόμενη άσκηση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, συζήτησε το θέμα με τον κ. Νιοτόπουλο και συμφωνήθηκε να γίνει άσκηση πραγματική με τη συνεργασία Δήμου-Αντιπεριφέρειας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και η οποία θα αφορά τη Ζάκυνθο.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μας με συνεχείς συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου, είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την αντιμετώπιση οιασδήποτε έκτακτης ανάγκης», υποστηρίζει ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν ενημερωτικές συζητήσεις και επισκέψεις για το θέμα των σεισμών στους Παιδικούς Σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, ενώ, κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου ελέγχει τη στατικότητα των σχολικών κτηρίων.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος εκφράζει τη λύπη του, για τα αρνητικά, όπως τα χαρακτηρίζει, σχόλια του τοπικού τύπου, για το Δήμο, εξηγώντας ότι η άσκηση που έγινε, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μόνο για τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και καθιστώντας σαφές, πως, ο Δήμος μαζί με την Αντιπεριφέρεια θα σηκώσουν το βάρος οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης. «Επιπλέον για να αντιληφθείτε ότι ο Δήμος δεν είναι απών από το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος προσωπικά ζήτησε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής να τον ενημερώσει εγγράφως για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετώπισε στην πόλη, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στη συντασσόμενη νέα κυκλοφοριακή μελέτη», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση-απάντηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος