Β. Αιγαίο: Συμμετοχή του Λυκείου Μούδρου στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου συμμετείχε σήμερα ενεργά στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία, με έμφαση στην ενδοσχολική και ενδοοικογενειακή, με δύο δράσεις.

Εκπρόσωποι του σχολείου παρακολούθησαν διαδικτυακά την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmileτου Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Εuropean AntiBullying Network – EAN» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο κανάλι Υουtube του Οργανισμού, με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό και στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Καμπάνιας «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ». Στην εκδήλωση συμμετείχαν, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος και ο Ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Στέφανος Αλεβίζος. Πρωταγωνιστές της Εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο ήταν οι μαθητές/-τριες, μέλη της «Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού» που έχει συγκροτήσει το YouSmile, από διάφορα σχολεία πανελλαδικά.

Η δεύτερη δράση αφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point in Education, όπου ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β΄ Λυκείου παρακολούθησε συνεδρία ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων, βίας και αποτροπής της, με έμφαση στην ενδοοικογενειακή βία. Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος και προκειμένου κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια να μην αποκλειστεί από τη συνάντηση, ομάδα παιδιών παρακολούθησε τη συνεδρία μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Webex. “Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά η συνομιλία τους με τον κ. Γεράσιμο Παπαναστασάτο, κοινωνιολόγο – εγκληματολόγο, Διδάκτορα κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1992 εργάζεται στον Τομέα Έρευνας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και κατέχει τη θέση του Υπευθύνου Τομέα. Ασχολείται με το θέμα των εξαρτήσεων από το 1989 και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα αξιολόγησης προγραμμάτων θεραπείας, πρόληψης καθώς και εκπαίδευσης επαγγελματιών. Ο μέντορας μίλησε διεξοδικά στα παιδιά και κάλυψε πολλές από τις απορίες τους” τονίζει η διεύθυνση του σχολείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος