Β. Αιγαίο: “Φωτιά” πήραν οι τιμές των καυσίμων στα νησιά

“Φωτιά” έχουν πάρει τόσο οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης αλλά και των υπόλοιπων καυσίμων τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αναγκάζονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η απλή αμόλυβδη από 1,75 ευρώ/λίτρο που κόστιζε πριν από λίγες μέρες, έφτασε στο 1.80 ευρώ/ λίτρο στη Λέσβο, ενώ ακριβότερα πωλείται στην Ικαρία. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων σήμερα η τιμή πώλησής της “εκτοξεύτηκε” στα 2,08 ευρώ/λίτρο και στους Φούρνους στα 2,175.

Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 1,20 ευρώ/λίτρο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, λόγω και των χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και της ύπαρξης δεξαμενών καυσίμων. Αντίθετα στην Λήμνο πωλείται προς 1,33 ευρώ/λίτρο και στην Ικαρία προς 1,36 ευρώ το λίτρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Λέσβου Λήμνου Νίκος Βελετάκης είχε μιλήσει στην ΕΡΤ Αιγαίου για την αναμενόμενη αύξηση, ζητώντας ακόμα μια φορά τη μείωση του ειδικού συντελεστή στα καύσιμα, γιατί διαφορετικά, όπως είχε επισημάνει, υπάρχει αδυναμία αγοράς από τους καταναλωτές σε αυτές τις τιμές. Οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης παραμένουν μέχρι στιγμής ελάχιστες ως και μηδενικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος