Τρίτη βλάβη του Aqua Star για Λήμνο μέσα σε μία εβδομάδα – Ξανά ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται τις τελευταίες 40 μέρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου με τις αλλεπάλληλες ανατροπές – καθυστερήσεις εκτέλεσης δρομολογίων  από υπέργηρα πλοία.

Την τελευταία βδομάδα μάλιστα που δρομολογήθηκε το πλοίο Aqua Star στο δρομολόγιο Λαύριο –Λήμνος –Αγιος Ευστράτιος – Καβάλα, το πλοίο υπέστη βλάβη τρίτη φορά σήμερα το απόγευμα,  μετά τον απόπλου του από το λιμάνι της Καβάλας με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω στο λιμάνι.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο έπαρχος Λήμνου, Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός, «το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Καβάλας και ο κόσμος επιβιβάστηκε στο πλοίο Διαγόρας που εκτελεί το δρομολόγιο σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Καβάλα, χωρίς να τηρούνται ούτε πρωτόκολλα κορονοϊού ούτε τίποτα, καθώς το Σαββατοκύριακο έρχεται πάρα πολύς κόσμος στη Λήμνο και δεν έπρεπε να ανατραπούν άλλο τα δρομολόγια. Οι οχλήσεις μας στο υπουργείο αλλά και στην εταιρία είναι συνεχείς αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει».

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό το πλήρωμα για ακόμα μία φορά επισκεύασε με ιδία μέσα τη βλάβη, αυτή τη φορά στη μηχανή και το πλοίο θα αποπλεύσει στις 11 το βράδυ με 7 δηλαδή ώρες καθυστέρηση για να παραλάβει τους επιβάτες από Λήμνο και να συνεχίσει το δρομολόγιο προς Λάυριο, μέχρι τη νέα βλάβη.

Την Κυριακή ΑΔΕΔΥ και εργατικό κέντρο καλούν σωματεία φορείς και κατοίκους σε συνάντηση συζήτηση για το θέμα αυτό. Παρέμβαση και από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που καταγγέλλει ελλείπεις ελέγχους στα πλοία.

Με ανακοίνωσή του ο νέος Γενικός Γραμματέας  της ΠΝΟ, Μανώλης Τσακαλάκης, εκφράζει «τη συμπαράστασή της ΠΝΟ στους επιβάτες του πλοίου για την καταταλαιπώρισή τους και ταυτόχρονα συγχαίρει όλα τα μέλη του πληρώματος, τα οποία με υπεράνθρωπες προσπάθειες αποκατέστησαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν».

Και συνεχίζει  «δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο το ερώτημα ποιος τελικά φταίει τόσο γι’ αυτό, όσο και για τα παρόμοια συμβάντα που παρατηρούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της εντατικοποίησης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Σαφώς οι μόνοι οι οποίοι δεν φταίνε είναι οι πλοίαρχοι και τα πληρώματα των πλοίων, στους οποίους δυστυχώς φορτώνονται, ως εύκολα εξιλαστήρια θύματα, κάθε φορά οι αμαρτίες των πράγματι υπευθύνων. Και ρωτάται εν προκειμένω ευθέως το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο αρμόδιος κλάδος Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, εάν πράγματι διενεργήθηκαν και διενεργούνται συνεχώς όλοι οι σχετικοί επιβαλλόμενοι έλεγχοι προτού χορηγηθούν οι αντίστοιχες άδειες για τη δρομολόγηση όχι μόνο του συγκεκριμένου πλοίου, αλλά και όλων των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων. Και δεν εννοούμε μόνο το πλοίο σαν πλοίο, αλλά και αν πράγματι τηρούνται οι διεθνείς κανονισμοί, συμπεριλαμβανομένων και των όσων ορίζονται για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών μας».

Η ΠΝΟ σημειώνει πως «οι “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν πολύ καλά ότι δυστυχώς οι έλεγχοι που γίνονται όχι μόνο είναι λιγοστοί, αλλά δυστυχώς είναι και ανεπαρκείς. Και το δυσμενέστερο δεν γίνεται κανένας μετά ταύτα έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πράγματι οι όποιες παρατηρήσεις αποκαταστάθηκαν ώστε να μην επαναληφθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος