Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης θα διεκδικήσει για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό βραβείο Καρλομάγνος

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης απέσπασε την πρώτη θέση για την Ελλάδα, στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Καρλομάγνος, για το έτος 2023.

 Το βραβείο αφορά τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με τον τίτλο “Το παιχνίδι της επιρροής”, στο οποίο εξομοιώνεται η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τους Αντιπροσώπους, τις Επιτροπές και τη δύναμη επιρροής που ασκούν στη διαμόρφωση των αποφάσεων για την Ευρώπη.  

Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι ο μαθηματικός Στάθης Κουκουλάς (ο οποίος πλέον υπηρετεί στο Μουσικό Σχολείο Σερρών), και στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση συμμετείχαν οι μαθητές Μαρία Κατσανεβάκη, Αγγελική Αναγνώστου, Βασιλική Μπάλιακα, Δανάη Γούτου, Βαρβάρα Δάλα, και η βιολόγος του ΜΣΜ, Αναστασία Κατσαρού.  

Το παιχνίδι έχει ήδη κερδίσει διάκριση από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) όπου και παρουσιάστηκε στη Στέγη Ωνάση.  

Την Ελλάδα και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης  θα εκπροσωπήσει το διάστημα 11-14 Μαΐου η κα Κατσαρού, στο Aachen της Γερμανίας, συμμετέχοντας σε ειδική τελετή κατά την οποία θα επιλεγεί ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος νικητής του διαγωνισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης θα διεκδικήσει για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό βραβείο Καρλομάγνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος