Την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά ζητά η Ένωση Γονέων

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ικαρίας Φούρνων ζητά εγγράφως ενημέρωση, ενόψει και του σχεδιασμού για την νέα σχολική χρονιά 2022-2023, σχετικά με το θέμα των μεταφορών των μαθητών της Ικαρίας, με δεδομένη τη θέληση όλων μας να μας βρει με λιγότερα προβλήματα.


“Συγκεκριμένα ζητάμε να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα (πιστώσεις, μέσα μεταφοράς κλπ), ώστε τον Σεπτέμβρη κανένα παιδί να μη στερείται για κανέναν λόγο το δικαίωμα της μεταφοράς του από και προς το σχολείο του. Υπάρχουν περιοχές της Ικαρίας, όπου η μεταφορά δεν πραγματοποιείται.
Επίσης σας μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής των Ραχών όπου με έγγραφό τους στις 17/4/22 αναφέρουν:
«Εδώ και εβδομάδες ένα από τα δύο σχολικά δρομολόγια που εκτελούσε το τουριστικό γραφείο AMFITRITI TRAVEL έπαψε να εκτελείται, με αποτέλεσμα μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας να μεταφέρονται με τρόπο ακατάλληλο, επικίνδυνο και χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση των γονέων τους σχετικά.
1) Στο μοναδικό λεωφορείο που εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο μπαίνουν μαζί παιδιά Δημοτικού με παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, κάτι που απαγορεύεται νομικά.
2) Τα παιδιά φτάνουν όλα αργοπορημένα στο σχολείο. Πολλά παιδιά ουσιαστικά χάνουν την πρώτη ώρα διδασκαλίας.
3) Τα παιδιά επιστρέφουν στα σπίτια τους με διαφορά πλέον της μίας ώρας από την ώρα που έχουν σχολάσει, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται φοβερά.
4) Τυπικά, η συγκεκριμένη εταιρεία εκτελεί δύο δρομολόγια και πληρώνεται κανονικά για το δεύτερο δρομολόγιο που δεν εκτελείται.
Δεν είμαστε πρόθυμοι/ες να ανεχθούμε άλλο την αδιαφορία που θέτει τα παιδιά μας σε κίνδυνο και παρεμποδίζει την παρακολούθηση των μαθημάτων τους».
Με βάση όλα τα παραπάνω ζητάμε έγγραφη απάντηση-ενημέρωση το αργότερο μέχρι Τετάρτη 25 Μάη, λόγω της προγραμματισμένης Γενικής μας Συνέλευσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος