Συνεχίζονται οι συνατήσεις της Λα.Σ για τους ενεργειακούς σχεδιασμoύς στην Ικαρία

Οι εξελίξεις στην ενέργεια, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί για την Ικαρία και η απάντηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, συνεχίζονται συγκέντρωση στο Καραβόσταμο την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ « Η επιστροφή του Προμηθέα».
“Οι εξελίξεις στην ενέργεια, αποδεικνύουν ότι ανάπτυξη με κίνητρο το κέρδος και λαϊκή ευημερία δεν συμβαδίζουν”, αναφέρεται από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και σημειώνεται:
“Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική της «απελευθέρωσης» του ενεργειακού τομέα δεν υπηρετεί την κοινωνική ευημερία. Αντίθετα: Τα τιμολόγια για τα λαϊκά νοικοκυριά αυξάνονται συνεχώς – Παραδίδονται σημαντικές εκτάσεις γης για ιδιωτικές επενδύσεις – Οι μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ ξεπουλιούνται.
Σε αυτό το γενικά αρνητικό πλαίσιο το νησί μας έχει βρεθεί στο επίκεντρο του «ενδιαφέροντος» του ομίλου Μυτιληναίου καθώς έχει αδειοδοτηθεί για την κατασκευή ενός γιγαντιαίου αιολικού πάρκου, όπου 110 ανεμογεννήτριες θα καταλάβουν και θα εκτείνονται σχεδόν σε ολόκληρη κορυφογραμμή της Ικαρίας.
Σε ότι αφορά την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας ξεκαθαρίζοντας -για μια ακόμα φορά- την θέση μας σχετικά με την σχεδιαζόμενη επένδυση της εταιρείας ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε, τονίζουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να υλοποιηθεί αυτός ο ενεργειακός σχεδιασμός. Πιστεύοντας ότι ο Ικαριακός Λαός δικαιούται να γνωρίζει τι ενεργειακοί σχεδιασμοί υπάρχουν γενικότερα διοργανώνουμε ένα κύκλο εκδηλώσεων για να μπορέσει ο καθένας, αφού ενημερωθεί, να τοποθετηθεί υπεύθυνα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος