Σύγχρονο δερματοσκόπιο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (video)

Σύγχρονο Δερματοσκόπιο για τις ανάγκες του τακτικού Δερματολογικού Ιατρείου προμηθεύτηκε με δικούς του πόρους το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το συγκεκριμένο δερματοσκόπιο είναι το πλέον προηγμένο τεχνολογικά όργανο και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση των ασθενών με δερματικές παθήσεις.

Είναι  το μοναδικό ψηφιακό δερματοσκόπιο 2ης γενιάς στον κόσμο, που επιτρέπει την  μακροσκοπική εκτίμηση των αλλοιώσεων του δέρματος. Αποσκοπεί κυρίως στην έρευνα των σπίλων (μελαγχρωματικών) και κυρίως του μελανώματος που αποτελεί τον πλέον κακοήθη όγκο του δέρματος.

Η εξέταση δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και με μεγεθυντικό φακό δεν βοηθούσε στην έγκαιρη διάγνωση, αλλά στο 50-60% των περιπτώσεων σε προχωρημένο στάδιο.

Με  το παραπάνω  δερματοσκοπίο τα πράγματα απλουστεύθηκαν  και με μεγέθυνση 10 έως και 50 φορές της βλάβης γίνεται εύκολη η διάγνωση της νόσου.

      Συγκεκριμένα:  

α) Έχει την μεγαλύτερη ανάλυση και ευκρίνεια εικόνας με μεταβλητή μεγέθυνση έως Χ120 (η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα).

β) Παρέχει ένα σύστημα διάγνωσης βασισμένο από 40 παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ηλικία, το φύλλο, τον τύπο δέρματος.

γ) Χρησιμοποιεί μια τελευταίας τεχνολογίας HD  κάμερα για μακροσκοπικές και μικροσκοπικές λήψεις.

δ) Αφαιρεί αυτόματα τρίχες που τυχόν παρεμβάλλονται στην λήψη  του σπίλου που μπορεί να εμποδίζουν τη διάγνωση.

ε) Κάνει αυτόματα διάγνωση στην εξέταση του κάθε σπίλου.

 Είναι ένα σύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα που θα αποσυμφορήσει το χειρουργικό και  το παθολογοανατομικό τμήμα, αλλά και θα περιορίσει την αγωνία και  ταλαιπωρία  των ασθενών λόγω  της μετακίνησής τους σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

“Η προσπάθεια μας για προμήθεια νέου προηγμένου τεχνολογικά εξοπλισμού συνεχίζεται με σκοπό την περαιτέρω ποιοτική βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς του κατοίκους του τόπου μας, τις οποίες και οφείλουμε” τονίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Καμπούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος