Στον Εισαγγελέα προσφεύγει το ΤΕΕ για τη λειτουργία του αρχείου της Πολεοδομίας Μυτιλήνης

Στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης προσφύγει το Τμήμα Βορειονατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ και οι Σύλλογοι Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων για το ζήτημα της πλημμελούς αρχειοθέτησης των φακέλων οικοδομικών αδειών με αποτέλεσμα όπως είπε ο πρόεδρος του Τμήματος Στράτος Μανωλακέλλης δεκάδες φάκελοι οικοδομικών αδειών από το 1955 έως σήμερα να βρίσκονται εκτός ραφιών, στο πάτωμα, ανάκατοι και διασκορπισμένοι.

Πρόκειται για ένα ζήτημα πάρα πολύ σημαντικό καθώς η απώλεια φακέλων οικοδομικής άδειας δεν επιτρέπει καμιά δικαιοπραξία για τα ακίνητα (μεταβίβαση, πώληση, γονική παροχή).

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση θα υποχρεωθούν όπως τονίστηκε στη συνέντευξη,  σε ανασύσταση φακέλου κάτι που σημαίνει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, χωρίς δική τους ευθύνη. Επίσης οι ιδιοκτήτες που έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα προγράμματα όπως το “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” δεν θα τα καταφέρουν να καταθέσουν φακέλους για Η.Τ.Κ. όπως απαιτείται.

Παρά τις οχλήσεις στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα Δήμου Μυτιλήνης, με δύο ραντεβού, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε. Επίσης, ένα άλλο θέμα που τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου είναι η υποστελέχωση της Πολεοδομίας Μυτιλήνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος