Στην επέτειο απελευθέρωσης της Λέσβου ο Υφυπουργός Αθλητισμού και στη συμφωνία για το στάδιο “Κ. Κεντέρης”

Με την επίσκεψή του στη Λέσβο, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 8ης Δεκέμβρη 1912, που πραγματοποιήθηκαν στην Καλλονή,  ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισφράγισε και την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του Σταδίου «Κώστας Κεντέρης», συνυπογράφοντας με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Το έργο που χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι προϋπολογισμού 510.000 ευρώ και προβλέπει αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου και ανακαίνιση όλων των βοηθητικών χώρων του Σταδίου. Μάλιστα ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο «Κώστας Κεντέρης» από το Δήμαρχο, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στην επέτειο απελευθέρωσης της Λέσβου ο Υφυπουργός Αθλητισμού και στη συμφωνία για το στάδιο “Κ. Κεντέρης”«Σήμερα είμαστε εδώ για να υπογράψουμε τη σύμβαση του έργου για το στάδιο «Κώστας Κεντέρης» και εύχομαι να κατασκευαστεί ταχύτατα, όπως ταχύτατα ολοκλήρωσε ο Δήμος σας τις μελέτες, σημείωσε ο κ. Αυγενάκης. Μιλάμε για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό που θα στηρίξει την σχολική κοινότητα που βρίσκεται γύρω από το Στάδιο και λόγω του σημείου του, στο κέντρο του νησιού και όλη την αθλητική οικογένεια του νησιού. Η δημοτική αρχή εδώ, φαίνεται ότι το παλεύει και το αποδεικνύει, γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις δήμων στην Ελλάδα που αδυνατούν να απορροφήσουν τους πόρους. Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει αθλητικά έργα, αλλά και γενικά έργα σε επίπεδο υποδομών και στους δύο δήμους και είχα την ευκαιρία να πληροφορηθώ για την πορεία υλοποίησής τους, συνολικά. Θέλω για μία ακόμη φορά να συγχαρώ τον Δήμο για την δουλειά που κάνει σε επίπεδο αθλητικών έργων και εμείς είμαστε εδώ με χαρά εφόσον υπάρχουν προτάσεις για να στηρίξουμε και νέες δράσεις του».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, τόνισε: «Σήμερα ολοκληρώνουμε την πρώτη μας συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την αντικατάσταση του τάπητα στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» και τη διαμόρφωση όλων των βοηθητικών χώρων του γηπέδου. Ο Δήμος μας, πέραν του Σταδίου Καλλονής, έχει προχωρήσει σε μία ευρεία παρέμβαση στους αθλητικούς χώρους με την αρωγή και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη και αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται νέοι αγωνιστικοί χώροι σε τρία αθλητικά γήπεδα στον Δήμο μας. Στην Σκάλα Καλλονής, στην Ανεμώτια και στα Παράκοιλα, ενώ έχει δημοπρατηθεί ήδη η κατασκευή του γηπέδου Άγρας, η ανακατασκευή του Σταδίου Πολιχνίτου και η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στη Συκαμιά. Παράλληλα σαν δήμος έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη του μεγαλύτερου και εμβληματικού έργου μας για τον αθλητισμό, με προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ, για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή, έχοντας τη δέσμευση χρηματοδότησης από τον κ. Πέτσα. Κύριε Υπουργέ ευχαριστούμε που είστε μαζί μας και εύχομαι πέραν της υπογραφής για το έργο στο «Κώστας Κεντέρης», να μας βοηθήσετε και στις νέες προτάσεις που έχουμε έτοιμες για να σας καταθέσουμε».

Επέτειος απελευθέρωσης

Το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση παρέστη στις εκδηλώσεις της 8ης Δεκεμβρίου, Ημέρα Απελευθέρωσης της Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό και η 109η Επέτειος της Μάχης του Κλαπάδου.

Στην επέτειο απελευθέρωσης της Λέσβου ο Υφυπουργός Αθλητισμού και στη συμφωνία για το στάδιο “Κ. Κεντέρης”

Στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μηθύμνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό «Αγίου Ιωάννου» στην Καλλονή, η Επίσημη Δοξολογία και Δέηση υπέρ των πεσόντων, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, αντιπροσωπείας μαθητών και εκπροσώπων της Εκπαίδευσης.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ακολούθησε η Άνοδος στο λόφο του «Τυρανιδίου» στην στήλη των πεσόντων και εψάλη Τρισάγιο χοροστατούντων του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου, το Προσκλητήριο Πεσόντων, για να ολοκληρωθεί η τελετή με κατάθεση στεφάνων από τις αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος