Στα 26 τα κρούσματα covid-19 στο Βόρειο Αιγαίο – 8 στη Λέσβο

Μεγάλος είναι ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού για το Βόρειο Αιγαίο που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ σε σχέση με τα μονοψήφια νούμερα των προηγούμενων ημερών. Συνολικά ανακοινώθηκαν 26 νέες μολύνσεις από τις οποίες οι 11 στη Χίο , οι 8 στη Λέσβο και οι 7 στη Σάμο.

Όσον αφορά για τη Λέσβο μεταξύ των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν είναι τα 7 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες στην Αγιάσο, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τα rapid tests ενώ αύριο αναμένεται να  βγουν τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα 200 περίπου μοριακά τεστ που έγιναν στους κατοίκους της κωμόπολης, που φαίνεται να υπάρχει διασπορά του ιού τις τελευταίες ημέρες.

Ταυτόχρονα προχωρούν και οι εμβολιασμοί στα δύο εμβολιαστικά κέντρα που μέχρι στιγμής λειτουργούν στο νησί, στο νοσοκομείο για τους υγειονομικούς και τους ηλικιωμένους και στο Κ.Υ. Καλλονής  για την ηλικία 60-64. Συνολικά έχουν εμβολιασθεί 4.888 άτομα από τα οποία τα 2005 έχουν κάνει και την 2η δόση. Στόχος είναι μέχρι τέλος του Μάρτη να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα τέσσερα κέντρα υγείας ως εμβολιαστικά κέντρα, προς το παρόν όμως δεν έχει υπάρξει κάποια κινητικότητα για αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος