Σάμος – ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Εξέφρασε την αντίθεσή του για τις αλλαγές στον Αερολιμενικό έλεγχο

Την πλήρη αντίθεσή τους στις σαρωτικές αλλαγές στον Αερολιμενικό έλεγχο και στην κρατική εποπτεία στα πολιτικά αεροδρόμια των νησιών της Ελλάδας εξέφρασαν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο της Σάμου.

Στην πρόσφατη επίσκεψή τους στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” συνομίλησαν με εργαζόμενους για θέματα λειτουργίας του και ασφάλειας των αερομεταφορών. Χαρακτήρισαν άκρως επικίνδυνη τη λειτουργία του αεροδρομίου την υποστελέχωση στις υπηρεσίες πληροφοριών πτήσεων Αεροδρομίου, αφού οι τρεις εργαζόμενοι που υπηρετούν αναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, χωρίς ρεπό, άδεια και χωρίς την απαιτούμενη ημερήσια ξεκούραση λόγω του 24ωρου standby για αεροδιακομιδές.

Επιπλέον αναγκάζονται να καλύπτουν με μετακίνηση ενός από αυτούς και το αεροδρόμιο της Ικαρίας όταν εκεί ο μοναδικός υπάλληλος ασθενήσει ή βρίσκεται σε άδεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και οι υποψήφιοι της Σάμου θεωρούν απαραίτητη και επιβεβλημένη τη δημόσια εποπτεία σε όλο το φάσμα των αερομεταφορών, καθώς και τη στελέχωση των υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό και των δύο αεροδρομίων Σάμου και Ικαρίας, αφού πέραν της σημασίας τους για την οικονομία και τον τουρισμό εξυπηρετούν πτήσεις ζωτικής σημασίας για τους νησιώτες όπως αυτές της μεταφοράς ασθενών, των πυροσβεστικών και στρατιωτικών αεροπλάνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος