Σάμος: Συμβολική δενδροφύτευση από Έλληνες και Γερμανούς μαθητές για τα θύματα των Τεμπών

Στην ευρύτερη περιοχή των Αρχαίων Λατομείων της Σάμου ξεναγήθηκαν οι μαθητές του Λυκείου του Greifseald που φιλοξενoυνται από μαθητές της Σάμου στο πλαίσιο της ανταλλαγής μαθητών. Τα παιδιά από την Γερμανία συνοδεύονται από τον δήμαρχο της περιοχής.

Οι μαθητές των δύο σχολείων με τους συνοδούς τους ξεναγήθηκαν σε ένα από τα Αρχαία Λατομεία και έμαθαν για την ιστορία τους, ενώ προχώρησαν σε συμβολική δενδροφύτευση όπου έδεσαν λευκές και μαύρες κορδέλες στη μνήμη των δεκάδων νέων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Επίσης από τα στελέχη της δασικής υπηρεσίας ενημερώθηκαν για τη σημασία των δασών σε σχέση με το περιβάλλον, την ιδιαίτερη χλωρίδα της Σάμου και τον τρόπο που προστατεύονται τα δάση από τις πυρκαγιές. Η δράση συνεχίστηκε με περίπατο στη γύρω περιοχή όπου επισκέφθηκαν την πηγή των Αγιαδων, τη βόρεια πύλη του Ευπαλίνειου Ορύγματος και το Βυζαντινό Υδραγωγείο στο ρεύμα του Αγίου Ιωάννου.

Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα από την επίσκεψη στη φύση ενώ ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου που συμμετείχε στη δράση ευχαρίστησε τον Πεζοπορικό Όμιλο Σάμου, τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο, τη Διεύθυνση Δασών, την Πυροσβεστική υπηρεσία και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Μυτιληνιών για την συμβολή τους στην καλύτερη ενημέρωση των μαθητών των σχολείων της Γερμανίας και της Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος