ertnews.gr

Σάμος: Κινητή μονάδα αιμοδοσίας απέκτησε το νοσοκομείο Σάμου

21/03 22:31
Σάμος: Κινητή μονάδα αιμοδοσίας απέκτησε το νοσοκομείο Σάμου

Κινητή μονάδα Αιμοδοσίας απέκτησε το Νοσοκομείο Σάμου μετά το σχετικό αίτημα που είχε απευθύνει στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας Μ. Γκάγκα το τμήμα αιμοδοσίας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Σάμο τον Φεβρουάριο η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας, Ευστρατίου Βάσω, της μετέφερε το πρόβλημα που υπάρχει όταν χρειαστεί να γίνει κάποια δράση εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός του Νοσοκομείου και δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση κάποια άλλη δομή υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου απέστειλε Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας στο Γ.Ν. Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» προκειμένου να συνδράμει στις εξορμήσεις του τμήματος Αιμοδοσίας. Πρόκειται για το δεύτερο νησί στην Ελλάδα που διαθέτει κινητή μονάδα αιμοδοσίας μετά την Μυτιλήνη και ήδη η πρώτη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στον Μαραθόκαμπο και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθοκάμπου η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και τους εργαζόμενους στο τμήμα αιμοδοσίας είναι πολύ σημαντική η απόκτηση της κινητής μονάδας καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να βρίσκονται δίπλα στους εθελοντές αιμοδότες ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες σε αίμα του Γ.Ν. Σάμου.

Εξάλλου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών το τμήμα αιμοδοσίας λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι ενώ κάθε Τετάρτη για να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους το ωράριο παρατείνεται ως τις 6 το απόγευμα. Το Σάββατο το τμήμα λειτουργεί από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version