Σάμος: Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού και η ανησυχία στους υγειονομικούς

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία  προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Σάμο τις τελευταίες ημέρες. Την Παρασκευή 14 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ μετά από αρκετές ημέρες με άδειες την ΜΕΘ και την απλή κλινική covid υπήρξαν τρεις νέες εισαγωγές, μία από Λέρο και ένα βρέφος που εισήχθη πριν δύο ημέρες.

Στην Σάμο τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται στην τοπική κοινωνία, τη μαθητική κοινότητα και σε άλλες ειδικές ομάδες πληθυσμού. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Στεφανής, με ανακοίνωση του εφιστά σε όλους τους κατοίκους ιδιαίτερη προσοχή για την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας.

«Η χρήση της μάσκας και ο μη συνωστισμός σε κλειστούς χώρους πρέπει να γίνει καθημερινή μας συνήθεια. Είναι στο χέρι καθενός από εμάς, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, για μια ακόμη φορά το νησί μας να κρατήσει άμυνα και να περιοριστεί η διασπορά. Καλούμε όλους τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη να εμβολιαστεί ή έχουν περάσει οι έξι (6) μήνες  από τον εμβολιασμό τους, να προσέλθουν σε όλες τις δομές του νησιού μας, στα Εμβολιαστικά Κέντρα, για να εμβολιαστούν.

Για να τα καταφέρουμε πρέπει να προσπαθήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο του εθνικού εμβολιασμού, μέρος της εμβολιαστικής ομάδας του Γ.Ν. Σάμου, θα μεταβεί την Κυριακή 21 τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στους Φούρνους, στη Θύμαινα και  στο Αγαθονήσι αντίστοιχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος