ertnews.gr

Ψαρά: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων

23/06 13:16
Ψαρά: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων

Ολοκληρώθηκαν σε 4 κτήρια του Δήμου Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020 με συμβατικό προϋπολογισμό 326.000 περίπου ευρώ.
Η ενεργειακή αναβάθμιση έγινε σε Δημαρχείο, Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο καθώς και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:
Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, θερμοϋγρομόνωση στα δώματα, εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (θέρμανση – ψύξη) με αυτόνομες μονάδες απευθείας εκτόνωσης, υψηλής ενεργειακής απόδοσης., ντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα καθώς και φωτιστικών σωμάτων.

Ψαρά: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων«Οι παρεμβάσεις αυτές θα συμβάλλουν καταλυτικά στην πολύ σημαντική μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων, στην εξοικονόμηση πόρων και στην μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος, ευχαριστώντας τις υπηρεσίες όσο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και Δήμου Χίου, που συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version