Ομ. Αγρ. Συλλόγων Λέσβου: «Χωρίς δεσμεύσεις ο ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών»

Σκληρή κριτική για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στη Λέσβο για τα εγκαίνια γραφείου του Οργανισμού στο νησί, ασκεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η οποία χαρακτηρίζει «φιέστα με γενικόλογα, ευχαριστίες και χωρίς καμιά ουσιαστική δέσμευση την σύσκεψη που οργάνωσε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέτζο, με φορείς του αγροτικού κλάδου και ελαιοπαραγωγούς».

Η ομοσπονδία επαναλαμβάνει το αίτημά της στο ΥΠΑΑΤ, αίτημα που έχει διατυπωθεί και από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας αλλά και την επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης που έχει συγκροτηθεί για τα προβλήματα του λεσβιακού ελαιώνα, και μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί, να αναθέσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο την έρευνα και μελέτη των αιτιών που συμβάλλουν στην αστοχία ή καταστροφή της καρπόδεσης των ελαιοδέντρων για να βγουν γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει σε μέτρα πρόληψης ή και θεραπεία του προβλήματος.

Επίσης η Ομοσπονδία ζητά να αλλάξει «ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που ισχύει εδώ και δεκαετίες, γιατί έχουν αλλάξει οι κλιματικές συνθήκες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος