Ο Μυτιληνιός Παναγιώτης Μπιτάδος ο Νο1 καλύτερος “ορεινός” τριαθλητής της Ελλάδας

Ο 18χρονος Μυτιληνιός αθλητής  Παναγιώτης Μπιτάδος τερμάτισε πρώτος γενικής στο 8ο  X-TERRA Greece Championship που διεξήχθη στη Βουλιαγμένη Αττικής. Πρόκειται για αγώνες τριάθλου που περιλαμβάνουν ορεινό τρέξιμο, ορεινή ποδηλασία και κολύμβηση και ο Παναγιώτης Μπιτάδος έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία.

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος από την αρχή του αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα. Ο συνολικός του χρόνος ήταν 2:15:28.856. Επικράτησε του κορυφαίου Γερμανού τριαθλητή Jens Roth που κατέκτησε τη 2η θέση με συνολικό χρόνο 02:18:09.959 και συνολικά 3 περίπου λεπτά πίσω από τον Παναγιώτη. Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ιταλός Spinazzè Federico με συνολικό χρόνο 2:25:10.383. Εκτός της πρώτης θέσης Γενικής ο Παναγιώτης κατέλαβε την πρώτη θέση και στην κατηγορία του (M 15-19).

“Τον μικρό Παναγιώτη τον θυμόμαστε από τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις σε κάθε αγώνα τριάθλου που έχει λάβει μέρος, σημειώνει ο ποδηλατικός σύλλογος Λέσβου. Ξεκίνησε από μικρός και τα “έβαζε” με ηλικιακά μεγαλύτερες κατηγορίες και συχνά νικούσε. Ο κόσμος τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Ο μικρός Παναγιώτης που δεν το έβαζε κάτω και πολεμούσε δυνατά μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό και την έκανε περήφανη. Ένα παιδί που ήδη έχει κάνει περήφανο όλο το νησί της Λέσβου με τις έως τώρα εμφανίσεις του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Τώρα μπορεί και επίσημα πλέον να θεωρείται ο Νο1 καλύτερος “ορεινός” τριαθλητής της Ελλάδας.

Η Λέσβος έχει πάρα πολλά χρόνια να καμαρώσει για αθλητή αυτού του επιπέδου κι ευχόμαστε ο Παναγιώτης στο υπέρλαμπρό του μέλλον που διαγράφεται πλεον ολοκάθαρα, να έχει την κατάλληλη προβολή αυτή του η υπερπροσπάθεια, που τιμά και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου μια και διετέλεσε αθλητής του τμήματος της ποδηλασίας, και μέσα απ’ όλο αυτό, να έχει την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη από την πολιτεία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα πιστέψει στο φαινόμενο “Μπιτάδος” αυτό το παιδί θαύμα, που είναι προδιαγεγραμμένο από τώρα ότι πολύ σύντομα θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος