Νότης Μηταράκης: “Το καλοκαίρι θα κλείσει οριστικά το ΚΥΤ στο Βαθύ Σάμου”

Την πεποίθηση του ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2021 θα κλείσει οριστικά το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου, εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος μαζί με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της DG HOME, Beate Gminder, βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης το νησί.

Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή Σάμου στη θέση Ζερβού, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών, ο κ. Μηταράκης δήλωσε την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς κατασκευής των κέντρων σε Σάμο, Κω και Λέρο, ενώ είπε ότι σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή των κέντρων σε Λέσβο και Χίο.

«Στόχος μας είναι να έχουμε ασφαλείς δομές, να προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες στους ωφελούμενους, στο προσωπικό, αλλά και ασφάλεια στην τοπική κοινωνία, πολύ ταχύτερες διαδικασίες ασύλου για να μην βιώσουμε ποτέ τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν τα νησιά μας τα προηγούμενα χρόνια. Στη διαπραγμάτευση που γίνεται για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, πρωταρχικός στόχος της χώρας μας αλλά και των χωρών της Μεσογείου, είναι να υπάρξει έμπρακτη αλληλεγγύη. Δεν μπορούμε πέντε νησιά και πέντε χώρες να σηκώσουμε όλο το βάρος για όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης.

Στη συνέχεια, ο  κ. Μηταράκης και η κα. Gminder συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλειο Πανουράκη, τον Δήμαρχο Ανατ. Σάμου, Γεώργιο Στάντζο, και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Στην συνάντηση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου η αντιπολίτευση έθεσε τους προβληματισμούς της για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που αφορά στο κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ αλλά και στη χωρητικότητα της νέας δομής. Ο κ. Μηταράκης είπε ότι σύντομα 500 άτομα από τα 3500 θα αναχωρήσουν για την ενδοχώρα, ενώ τον Ιούνιο όταν θα ξεκινήσει η μεταφορά στο νέο ΚΥΤ ο αριθμός των μεταναστών θα είναι πολύ μειωμένος.

Να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός θα επισκεφτεί ξανά την Σάμο με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Γιόχανσον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος